Кількість нових випадків Covid-19 в Україні може зрости до 7-9 тисяч за добу

1613 0
Лише кожна 4 особа регулярно миє руки, кожна 3 – не дотримується дистанції.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні зростає кількість випадків Covid-19. За весь період в Україні вже зареєстрували 184 тисячі випадків коронавірусу і більше чверті мільйона підозр на коронавірус. За словами керівника офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, найближчими місяцями кількість випадків може перевищити 5 тисяч і складе від 7 до 9 тисяч випадків на день, йдеться на Суспільному.

Читайте також: В Україну йдуть чотири віруси грипу. Чи буде вакцина

«В Україні досі спостерігається передача вірусу в громадах. Ми не звузили передачу до кластерного поширення (через соціальні зв’язки: сім’я, клас у школі, працівники одного відділу – ред.), до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки і також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції. Крім того, більше 40% осіб досі відвідують масові заходи», – каже Ярно Хабіхт.

Україна обрала правильний шлях – адаптивний карантин. Закривати на карантин усю країну не потрібно. Варто шукати можливості, щоб школи працювали, бізнес продовжував функціонувати, і водночас, щоб особи, які мають коронавірус, могли отримати лікування у лікарнях або вдома, адже 80% людей можуть лікуватися і отримувати догляд вдома.

Водночас, зростання кількості випадків треба тримати під контролем – воно не повинно бути надто швидким. Також вартувало б збільшити кількість тестувань, у тому числі серед контактних.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

Крім цього, він додав, що вакцина в Україні може бути доступна у другій половині 2021 року для людей з груп ризику.

«Ми маємо понад 200 експериментальних вакцин, які знаходяться на різній стадії розвитку в лабораторіях або на різних типах випробувань. І з них вже 8 вакцин, які перебувають у третій фазі клінічних випробувань, і ще одну вакцину зараз розглядаємо. Тож насправді ми маємо 9 вакцин, котрі до кінця грудня 2020 року мають показати результати, які ми зможемо розпочати вивчати. Отож,  якщо все вдаватиметься добре, то вакцина в Україні може бути наявна в другій половині 2021 року для людей з уразливих груп населення», – сказав Ярно Хабіхт.

Нагадаємо, що львівські науковці виграли ґрант на 10 млн гривень для розробки вакцини від коронавірусної інфекції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!