Кількість оподаткованих елітних автомобілів на Львівщині зросла майже у п'ять разів

1140 0
В 2022 році кількість елітних автомобілів у області була нижча у 4,7 разів.
Умовне фото

Умовне фото

Упродовж 2023 рік на Львівщині оподаткували 337 елітних автомобілів, вартість яких становить понад 2,5 млн гривень. Про це Tvoemisto.tv повідомила Державна податкова служба України. 

Згідно з інформацією ДПСУ, у 2022 році кількість таких автомобілів становила 77 транспортних засобів, тобто у 4,7 разів менше. 

Зазначимо, що мовиться лише про фізичних осіб, що ж до юридичних, то кількість значно менша:

  • 2023 рік – 120 автівок;

  • 2022 рік – 79 автівок. 

Зазначимо, елітні автомобілі – це перелік автівок, згідно з інформацією ДПСУ, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року (2 млн 512 тис. гривень на 2023 рік). 

Також є конкретний перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Він складається з 226 моделей легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2023 році. Серед них – Porshe, Tesla, Toyota, Land Rove, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW, Mersedes-Benz.

Нагадаємо, що на Львівщині за 2023 рік також зросла кількість громадян, які задекларували понад мільйон гривень доходів.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!