Стало відомо, коли мешканці Київщини зможуть повернутися додому

1421 0
В області є дві черги робіт, першу з яких мають закінчити до кінця квітня, а другу – до кінця травня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Мешканцям Київської області поки не рекомендують повертатися в неокуповані райони. Це пов’язано, в першу чергу, із замінуваннями, залишеними окупантами. Найбільш замінованими є Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Бучанський район, південний захід Іванківського району. Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

«Ми поки що маємо дві черги робіт. Основна черга – це кінець квітня. Ми плануємо забезпечити населені пункти можливістю проживати людей. І друга дата – це кінець травня. Я думаю, в кінці квітня, можливо, перед Пасхою ми зорієнтуємо щодо можливості повернення до тих чи інших сіл. Але кінець травня – це більш-менш реальна безпечна дата, що люди зможуть повертатись», – каже він.

Читайте також: росіяни розстріляли родину на Київщині: загинуло троє жінок та двоє дітей

Зазначимо, що в області триває відновлення комунікацій. Зокрема, до 31 травня запланували відновити електрику по всій області. Водночас триває зведення тимчасових переправ, враховуючи, що з 24 лютого на Київщині загарбники знищили 14 мостів. 

Крім того, наразі 85 населених пунктів області не мають газопостачання. Однак роботи в цьому напрямку також працюють, за вчора постачання газу відновили в дев’яти населених пунктах. 

Нагадаємо, наразі у Київській області відновлюють транспортну інфраструктуру та сполучення. Зокрема, триває розчищення Житомирської траси, зведення переправи на трасі Київ – Чоп поблизу села Стоянка.  Також у селі Романівка Київської області відкрили тимчасовий насипний міст, що з'єднає міста Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель з Києвом. Міст дозволить доставляти гуманітарну допомогу і будматеріали.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!