Київ

Кличко пообіцяв відсторонити від посади очільника метро після розслідування Bihus.Info

480 0
Кличко заявив, що Брагінський "брехав йому в очі"

Міський голова Віталій Кличко пообіцяв відсторонити від посади очільника метрополітену Віктора Брагінського після журналістського розслідування Bihus. Info. Про це мер написав у Facebook.

«Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні», - наголосив він.

Bihus info виявили, що на матір Брагінського оформлено дві двокімнатні квартири в одному із житлових комплексів столиці. Вона придбала їх у січні 2024 року. Кожна з квартир коштує від 10 млн грн.

Журналісти з’ясували, що колишня дружина очільника метро Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру в ЖК “Річмонд” за три мільйони гривень. Також вона володіє ділянкою за $760 тисяч у елітному селищі Козин.

До того ж кілька років тому Брагінський продав власній сестрі за 2 млн грн землю в Київській області з майже у 10 разів більшою націнкою.

Також, за даними розслідувачів, підряди від метрополітену отримують люди, близькі до Віктора Брагінського.

Віктор Брагінський очолює метрополітен протягом десяти років. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!