Київ

Кличко прийшов у суд брати на поруки одеського мера Труханова

1059 0
Кличко позитивно схарактеризував мера Одеси, але суд до розгляду питання про поруки не перейшов.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міський голова Києва Віталій Кличко прийшов в Вищий антикорупційний суд, аби взяти на поруки одеського мера Геннадія Труханова. Про це повідомила депутатка Київради Аліна Михайлова.

За її словами, Кличко позитивно схарактеризував мера Одеси, але суд до розгляду питання про поруки не перейшов.

Михайлова висловила здивування, через те, що мер Києва прийшов на суд аби допомогти підозрюваному у корупції меру Одеси, який, як повідомлялося у ЗМІ, має російський паспорт.

«Віталію Володимировичу, я не бачила вас на жодному суді по Каті Гандзюк, Сергію Стерненку, Ромі Ратушному, Андрію Антоненку», - звернулася Михайлова до Кличка.

Михайлова закликала Кличка публічно пояснити свою позицію.

Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, за версією слідства, Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за свідомо завищеною вартістю.

Надалі сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

У грудні 2016 року НАБУ та САП ініціювавши накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!