Київ

КМДА призначила повторну експертизу пошкодженого «Шахедом» будинку на Жилянській

852 0
Результати повторної експертизи КМДА не переконали

Після висновку експертизи, зробленої на замовлення мешканців зруйнованого будинку, яка визнала, що будинок можливо відновити. В КМДА призначили нову експертизу. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

«Після десятка публікацій в пресі, в тому числі міжнародній, Непоп (Заступник голови Київської міської державної адміністрації В'ячеслав Непоп – ред.) вирішив призначити справжню експертизу будинку на Жилянській», - зазначила вона.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року внаслідок ракетного удару по житловому будинку XIX століття на вул. Жилянській у центрі Києва. В результаті удару обвалилось його крило. Під завалами будинку загинули чотири людини, ще 19 вдалось врятувати.

Місцева влада наполягала, що будинок відновленню не підлягає. Так, заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляв, що дерев’яні перекриття у будинку його неможливо відбудувати. Він посилався на експертизу,  яку у той же день, коли в будинок влучив ворожий БПЛА, провело комунальне підприємство КМДА «Київекспертиза». Згідно з її висновками, «житловий будинок, як об’єкт в цілому, відновленню не підлягає».

У серпні стало відомо, що мешканці будинку замовили у ДП «Київський промбудпроект» ще одну експертизу власним коштом. За даними альтернативної експертизи будинок підлягає реконструкції.

120-річний будинок у центрі Києва є частиною київської історичної забудови і має архітектурну та історичну цінність.  

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!