Книга львівського видавництва стала найкрасивішою книжкою року в Україні

2336 0
Пізнавальну книжку-картинку про зір видавництва ВСЛ нагородили на Книжковому Арсеналі у Києві.
Джерело:chytomo.com

Джерело:chytomo.com

На Книжковому Арсеналі визначили найкрасивіші книжки року. Перше місце та Гран-Прі отримала книга Видавництва Старого Лева «Я так бачу», над дизайном якої працювала творча майстерня «Аґрафка», а саме Романа Романишин та Андрій Лесів. Про це повідомляє сайт «Читомо».

Читайте також: «Скоро нас спишуть. Як помирають книжки в бібліотеках»

«Я так бачу» – книжка-картинка про зір. Про те, що ми люди бачать очима, і про те таємниче, невидиме для ока, яке пробуджує у людей цікавість до Всесвіту і до власної сутності. А також про мікроскопи та телескопи, які допомагають людям побачити щось неймовірно дрібне або дуже далеке. Про те, що декому, аби краще бачити, потрібні окуляри, а незрячі потребують спеціального шрифту і символів, аби читати і орієнтуватися в просторі. Також у ній можна дізнатися, як бачать цей світ птахи і звірі, які живуть поруч із нами, як художники створюють оптичні ілюзії, скільки мільйонів відтінків здатне розрізнити людське око і як бачить світ новонароджене маля.

Ця книга є продовженням книжки Романи Романишин та Андрія Лесіва про слух «Голосно, тихо, пошепки».

Читайте також: «Made in Lviv. Як видавництво зі Львова захопило 25 країн світу».

Нагадаємо, раніше книга стала переможцем премії «Bologna Ragazzi Award 2018» – найпрестижнішої міжнародної нагороди у галузі дитячої літератури – у номінації «Non-Fiction».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!