Книга львівського видавництва потрапила до рейтингу «Книжка року – 2018»

1826 0
Книга Сильвії Плат перемогла у номінації «Зарубіжна проза / есеїстика / драматургія».
Фото: center.ucu.edu.ua

Фото: center.ucu.edu.ua

В Україні оголосили переможців «Всеукраїнського рейтингу "Книжка року – 2018"». Про це повідомляє Читомо.

Переможницею у номінації «Зарубіжна проза / есеїстика / драматургія» став український переклад книги Сильвії Плат «Під скляним ковпаком», яку видали у львівському «Видавництві Старого Лева».

Читайте також: Львівське видавництво потрапило у топ-3 українського рейтингу за накладом книжок

Авторка написала цей роман у 1963 році. Роман є напівавтобіографічною розповіддю життя авторки зі зміненими назвами місць та іменами людей. У книзі часто проводять паралелі між психічними проблемами головної героїні та реальним досвідом Сильвії Плат із клінічною депресією. Плат наклала на себе руки через місяць після першої публікації роману у Великій Британії. У 2017 році переклад книги українською вийшов у «Видавництві Старого Лева».

Довідка

Книжка року — рейтинг книг, який складає Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі» як благодійну акцію для просування українського книговидання. Президентом рейтингу є літературний критик Костянтин Родик.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!