Київ

Книжковий Арсенал в Києві відвідали 35 тисяч осіб

407 0
Це на 25% більше, ніж у 2023-му, коли на подію прийшло 28 тисяч людей.
Фото: Мистецький арсенал

Фото: Мистецький арсенал

Завершився XII Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал. Цього року його відвідали 35 тисяч людей. Про це повідомили організатори фестивалю.

У межах фестивалю відбулося понад 160 подій, зокрема дискусії, перфоманси, вистави, кінопокази концерти, публічні розмови, а також 10 виставкових проєктів і 4 книжкові колекції, які осмислюють досвіди, що стаються з українками та українцями у війні.

Під час заходу було представлено 100 українських видавництв і 5 книгарень, зокрема стенд із книгами, знищеними російською ракетою у друкарні в Харкові.

Програма включала літературні та професійні заходи, події для дітей і підлітків, спеціальні програми від Українського ПЕН і фестивалю «П'ятий Харків».

Гостями події стало 260 людей, серед яких: Оксана Забужко, Франциска Девіс, Ліза Віда, Олена Стяжкіна, Таня Малярчук, а також багато інших письменників, філософів, перекладачів та митців.

Також захід відвідали перша леді Олена Зеленська, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та інші високопосадовці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!