Коли біля львівського автовокзалу добудують вулицю Вернадського

8113 0
Вулиця залишається недобудованою з 2012 року.
Фото: google maps

Фото: google maps

Вулиця Вернадського у Львові поблизу автовокзалу активно розбудовується, втім ще від Євро-2012 вона залишається не добудованою: у 2011 році встигли збудувати лише 1,3 км вулиці, не завершивши до кінця всі роботи. Втім вона досі залишається мало освітленою та фактично без тротуарів.

Читайте також: Дорога перспектива. Чи поїде трамвай із Сихова до Княгині Ольги

У 2011-2012 роках цю вулицю збудували у межах підготовки до Євро-2012. Ці роботи мали фінансувати з держбюджету, втім держава гроші так і не виділила. За будівництво 1,3 км вулиці місто досі боргує підряднику ТзОВ «Онур конструкціон Інтернешнл» кілька десятків мільйонів гривень.

Закінчення частини вулиці поблизу Зубри

Мешканці вулиці скаржаться – щороку тут більшає нового житла, а інфраструктура не дотягує: ввечері тут не достатньо освітлення й майже відсутні тротуари.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, грошей на добудову цієї вулиці немає, втім Сихівська районна адміністрація облаштувала частину тротуару власними силами, а ЛКП «Львівсвітло» встановило освітлення на пішохідних переходах.

«Ми будемо подавати проєкт реконструкції цієї вулиці в пропозиції Бюджету розвитку на 2020 рік. Навіть визначили замовника – "Львівавтодор"», – каже він. 

Проєкт вулиці виготовили 10 років тому, тож, за словами Олександра Одинця, він потребує коригування, а бюджет розвитку на 2020 рік ще не затверджували.

Читайте також: Львівські депутати підтримали петицію про продовження трамвая з Сихова до Наукової

Нагадаємо, на початку 2011 року у Львові почали будувати дві нові магістральні вулиці: Ряшівську та проспект Вернадського. За планами, вулиця Вернадського мала пролягати з Сихова до автовокзалу, з’єднавши два великі житлові масиви.

За проєктом, який виготовили у «Львівдіпрокомунбуд», вулиця повинна була мати чотири смуги, а посередині на перспективу залишили зелений простір, яким би згодом мав поїхати трамвай. Біля автовокзалу мали облаштувати розворотне кільце, вздовж вулиці – прокласти велодоріжки. Втім тоді вдалось облаштувати лише дощову каналізацію та покласти перші шари асфальту. Вартість усього проєкту на той час становила 58,2 млн грн.

Про цей проєкт на кілька років забули. Після відкриття міська рада кілька разів обіцяла розробити проєкт нової трамвайної колії через вулицю Вернадського, а торік у січні депутати підтримали петицію про продовження трамвая з Сихова до Наукової. Однак до проєктування досі не взялись. Тож тепер вулиця фактично складається з двох частин: двосмугової поблизу кінцевої зупинки трамвая №8 на Сихові та чотирисмугової біля автовокзалу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!