Найхолодніший квітень у Львові. Яким він був

2012 0
Сніговий покрив для цього періоду доволі високий.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Цьогорічна низька температура повітря у квітні не є аномальною. Холодна погода у цей місяць періодично спостерігається у Львові та є характерною для регіону. Водночас сніговий покрив для цього періоду доволі високий. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у Львівському гідрометцентрі.

«Порівнюючи квітень 2023 року з минулим роками, можна сказати, що він не є найхолоднішим за багаторічними даними», – йдеться в повідомленні. 

Сьогодні мінімальна температура вночі становила + 0,4°. Цього дня у квітні з 2020 року мінімальна температура була -1,2°, а у 2021 році - 2,1°.

Найхолодніший квітень у Львові був у 1978 році, коли було - 5,4° морозу. Цьогорічну ситуацію можна порівняти з квітнями в 90-х роках, а саме у 1995, 1996 та 1997 роках. Також в квітні 2012 – 2013 року спостерігався сніг і мінусові температури, а в 2014 – 2015 роках спостерігався сніговий покрив. 

Читайте також: Сьогодні львів'ян попереджають про ожеледицю на дорогах

У 1958 році з 1 по 5 квітня сніговий покрив тримався висотою близько 16 – 25 см. Потім у 1996 році на початку квітня близько 16 – 17 см, а в 2013 році висота снігового покриву була невеликою – близько 0,3 см. Водночас вчора висота снігового покриву у Львові сягала 9 см. 

Нагадаємо, що що перша половина квітня буде прохолодною. В окремі дні синоптики прогонозують холодну погоду з морозними ночами, а вдень температура максимально сягатиме 12-13°C.

Наталія Вареник


___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!