Коли хворі на Covid-19 перестають бути розповсюджувачами інфекції

16119 0
Серед умов є те, що пацієнт повинен мати негативний ПЛР-тест після 10 днів лікування.
Фото: УП

Фото: УП

Пацієнти, у яких був підтверджений Covid-19, перестають бути розповсюджувачами інфекції за двох умов. Про це на брифінгу вчора, 7 листопада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Пацієнти вже не заражають іншу людини за таких умов: коли після 10 днів лікування тест методом ПЛР не визначає фрагменти РНК, тобто 10 днів пройшло, зробили тест і він негативний», –  каже він.

Читайте також: Що робити, якщо вам відмовляють у тестуванні на Covid-19

Є також інша умова – якщо немає клінічних проявів гострих респіраторних захворювань протягом трьох днів, рахуючи з 10-го дня вашого захворювання.

«Тобто похворіли 10 днів, потім вже у вас немає жодних клінічних ознак, незалежно від того, чи робили ви тест, чи ні, є в вас позитивний або негативний, ви вже не є тією людиною, яка може інфікувати іншу людину», – додав очільник МОЗ.

Нагадаємо, що в Українні за минулу добу, 7 листопада, коронавірус лабораторно підтвердили у понад 9 тисяч людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!