Коли львів’янам переводити годинник на зимовий час

7120 0
У жовтні Україна має перевести час на годину назад.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У останню неділю жовтня в Україні традиційно перейдуть на зимовий час та переведуть годинникову стрілку на годину назад. 

Переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 1996року про порядок обчислення часу на території країни. Перейти на зимовий цього року мають у ніч із 27 на 28 жовтня о 4 годині ранку. 

Читайте також: Науковці НАМНУ пропонують не переходити на літній і зимовий час

Нагадаємо, в Україні можуть вкотре скасувати перехід на літній час, якщо відповідну постанову приймуть у ЄС. Додамо, що час на годину вперед традиційно переводять у останню неділю березня.

Додамо, що 20 вересня 2011 Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Однак у жовтні того ж року таке рішення назвали поспішним та повернули переведення стрілок.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!