Коли на Львівщині почнуть видавати зброю добровольцям

2541 0
Наразі стрілецьку зброю видають лише для резервістів, які записані і виконують службу в органах тероборони.
Фото черги на запис у тероборону Львівщини

Фото черги на запис у тероборону Львівщини

На Львівщині формується ще одна бригада тероборони, яка буде відповідати за Львів. Добровольцям наразі зброю не видають. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині сьогодні ліквідували понад 40 міток для ударів Росії

За його словами, наразі стрілецьку зброю видають лише для резервістів, які записані і виконують службу в органах тероборони, а не в добровольчих батальйонах.

В області вже розпочали наступний етап розгортання тероборони – почали створювати списки бажаючих долучитися до тероборони разом із головами територіальних громад. У списках зазначають прізвище, телефон, підпис людини і копію паспорт. На списку, за словами Максима Козицького, має бути зазначений старший групи, який має військовий досвід. Такі списки здають головам громад і керівникам батальйонів в області, їх надсилають у Генштаб і тоді добровольці набувають офіційного статусу – зможуть проходити службу і отримувати зброю.

Читайте також: Над Київщиною збили російський літак Іл-76 із десантом

Також мешканців Львівщини зкликають допомагати теробороні. Наразі в області вже є більше 30 точок, де виготовляють коктейлі молотова, повідомив голова ЛОДА.

«Запрошуємо бажаючих долучатися і виготовляти такі суміші. Від адміністрації буде особа, яка відповідатиме за розподілення сумішу на блокпости. Так само мешканців просять допомагати із протитанковими іжаками. Але запрошуємо не тільки виготовляти, а розвозити, розносити на підступах до області», – наголосив Максим Козицький.

connect_to_our_telegram_image

Нагадаємо, щоб записатися до лав тероборони, треба мати тільки паспорт. Детальніше – за телефонами: 15-80 – для жителів Львова, 096 080 69 87 – для жителів області.

Христина Гоголь

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!