Коли розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО-2020

2132 0
Учасникам, які найшвидше зареєструються на пробне ЗНО-2020, кваліфіковані екзаменатори перевірять відкриті завдання з розгорнутою відповіддю.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

3 січня 2020 року розпочнеться реєстрація учасників на пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2020. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вона триватиме до 24 січня. Зареєструватися можна на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Учасникам, які найшвидше зареєструються на пробне ЗНО-2020, кваліфіковані екзаменатори перевірять відкриті завдання з розгорнутою відповіддю. Бонус отримають перших 200 зареєстрованих учасників з української мови і літератури, 300 – з математики.

За словами директорки Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, до 1 грудня заклади вищої освіти повинні затвердити свої правила прийому на базі умов прийому, прийнятих МОН та опублікувати їх на свої сайтах. А в умовах прийому сертифікатів з’явилося декілька змін.

Читайте також: У школах вчитимуть медіаграмотності

«Дійсними будуть сертифікати за чотири роки, починаючи з 2017 року, і лише іноземна  мова – з 2018. Випускники матимуть право подавати документи у п’ять закладів вищої освіти, минулого року було 7. Для подання на державну форму навчання необхідно мати не менше 125. Для вступу на спеціальності «Медицина», «Педіатрія»  –  не менше 150 балів. На «Право», «Міжнародні відносини» – не менше 140 балів. Тобто, якщо абітурієнт набере менше, то він не зможе вступити навіть на платну форму», – каже вона.

Як і в минулі роки, за запитом учасників завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами.

Додамо, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов – 28 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!