Коли школярам видадуть табелі і як саме. Відповідь Міносвіти

2518 0
Також зміни будуть у підсумковому оцінюванні школярів: рекомендують провести підсумкове оцінювання дистанційно.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Табелі та свідоцтва про здобуття базової середньої освіти повинні видати учням не пізніше 15 червня. Про це йдеться в листі МОН щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року.

Як розповіла в коментарі «УП. Життя» державна експертка з питань забезпечення якості освіти Олена Лінник, у МОН також рекомендують за можливості надіслати копії електронною поштою. 

«Тобто випускникам 9 класів вручити оригінали, розробити графік отримання, щоб вони не йшли разом і щоб не було масових заходів із вручення. А учням, які залишаються в школі, ми рекомендуємо не вручати оригінали документів у червні, надіслати їм копії, а оригінали вручити в вересні», – каже вона.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ

Також зміни будуть у підсумковому оцінюванні школярів: рекомендують провести підсумкове оцінювання дистанційно, кількість контрольних рекомендують зменшити, а з деяких предметів виставляти оцінки за балами, які учні отримали під час дистанційного навчання.

За її словами, кількість завдань та кількість каналів інформації мають бути збалансовані, оскільки сьогодні цей процес відбувається дещо хаотично. 

«Щодо виставлення оцінки пропонується гнучка формула: для деяких предметів можна виставити підсумкову оцінку лише за поточними оцінками, які були отримані під час карантину, для деяких предметів тільки з урахуванням тематичних робіт. І якщо учень з якихось причин не брав участь в дистанційному навчанні і не  має поточного оцінювання, він може бути оцінений за результатами підсумкової контрольної роботи», – пояснює експертка.

Читайте також: Яку зарплату отримають учителі на карантині

Також у листі МОН зазначають, що наступного навчального року знання учнів, які вони здобули під час карантину, оцінять.

«Це будуть тестові письмові роботи в будь-якій формі, яку визначає вчитель щодо тих знань, які залишилися з минулого року, особливо з тих тем, які вивчалися дистанційно», – каже Лінник. 

Спеціальних критеріїв оцінювання у МОН не розробляли, оскільки це звична практика. На початку року майже всі вчителі проводять діагностику знань, з минулого року. Повторення минулорічного матеріалу, зазвичай, триває два тижні. У МОН рекомендують хоча би вдвічі збільшити звичайну практику повторення за минулий рік.

Нагадаємо, що у листі Міністерства освіти також закликали не проводити випускні у школах та останні дзвоники.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!