Нещеплених працівників, які підлягають вакцинації, відсторонятимуть від роботи

2908 0
Нещеплених працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати.
фото: pustunchik.ua

фото: pustunchik.ua

Працівників, які є в переліку тих, хто підлягають обов'язковій вакцинації, але цього так і не зроблять, починаючи з 8 листопада почнуть відстороняти від роботи без збереження заробітної плати. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Яких обмежень чекати, якщо у Львові запровадять «червону» зону 

Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я. До списку увійшли працівники закладів професійної (професійно-технічної), фахової перед вищої, загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, працівники центральних органів влади та їх територіальних підрозділів, а також працівники місцевих державних адміністрацій. Проте перелік може розширюватись і доповнюватися.

«Від 8 жовтня є наказ, де чітко прописані категорії працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації. Документ набуває чинності через місяць. Тобто, з 8 листопада працівників, які не вакцинувались, відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати», – каже Орест Чемерис.

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

За його словами, перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, може розширюватись. Саме зараз це опрацьовується. Це можуть бути працівники всіх підприємств, установ, закладів, які мають комунальну форму власності, працівники соціальної сфери тощо. Тобто ті, хто найбільше контактує з великою кількістю людей.  

Контроль за дотриманням умов покладений на керівників установ.

Нагадаємо, смертність від Covid-19 зростає швидше, ніж госпіталізації хворих і захворюваність, а попит на вакцини від Covid-19 знижується вже другий тиждень поспіль. Кількість ліжок у лікарнях, зайнятих хворими на коронавірус на Львівщині вже є більшою, ніж восени минулого року. Про найважливіші показники в контексті пандемії Covid-19 за минулий тиждень, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!