#Перемога: у львівському ОХМАТДИТі відремонтують їдальню для дітей

3736 1
Нині у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ працюють над створенням унікального простору для навчання та відпочинку маленьких пацієнтів. Уже триває ремонт, який планують завершити упродовж місяця. Асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Андріана Мальська розповіла Tvoemisto.tv, як у такий короткий спосіб вдалося зібрати кошти і що ініціативна група планує відремонтувати у лікарні наступним.
фото: ОХМАТДИТ, Культ дизайну

фото: ОХМАТДИТ, Культ дизайну

Як уже інформувало Tvoemisto.tvна стаціонарі в ОХМАТДИТі постійно знаходяться діти віком від 3 до 18 років. «Лікувальні процедури у них закінчуються переважно до третьої години, а далі діти мають чимось займатись. Також до них часто приходять вчителі, особливо якщо діти знаходяться на лікуванні значний період часу. Вільний час діти проводять переважно у своїх кімнатах або їдальні, яка є сірою і не обаштованою для відпочинку», – розповіла Tvoemisto.tv Андріана Мальська.

Так виглядала їдальня ОХМАТДИТу до ремонту

Тому викладачі кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького та лікарі дитячого відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ вирішили залучити меценатів і  створити зручний простір для дітей. Нині уже триває облаштування унікального простору за проектом, який на волонтерських засадах розробили дизайнери проекту «Культ Дизайну». Оскільки окремої кімнати для цього у лікарні немає, то ініціатори проекту вирішили облаштувати приміщення їдальні і зробити із неї «їдальню/навчальню». 

Дизайн «їдальні/навчальні»

Як зазначила Андріана Мальська, багато меценатів виявили бажання допомогти після того, як інформація про проект з’явилася у ЗМІ. «Новину про початок проекту на вашому сайті прочитав директор ТОВ «Львівський будівельний холдинг» Гринкевич Ігор Володимирович і вирішив, що допоможе із ремонтом. До мене задзвонила його представник і втішила мене цією чудовою новиною. Ремонт уже триває, думаємо за місяць вдасться завершити.

У медичному центрі «Інтерсоно» запропонували зробити меблі. «Видавництво Старого Лева» збирає кошти у рамках проекту 12 неймовірних жінок, а також організовує гаражний розпродаж, кошти з якого підуть га закупівлю ігор, побутової техніки, дошки для малювання і всього, що необхідне, згідно з проектом. Багато допомагає волонтерка Вікторія Христенко»,  – розповіла  Андріана Мальська.

Також  волонтери розповіли, що за допомогою соціальних мереж знайшовся чоловік, який привіз дітям кілька наборів пазлів та вживаний ноутбук для перегляду мультфільмів у вільний час, бо не всі мають ґаджети.

Ініціатори проекту наразі не можуть сказати, скільки потрібно грошей безпосередньо на цей проект. Проте зазначають, що  мають амбітні плани поступово відновити кожну палату і зробити відділення максимально приємним для лікування та перебування в ньому маленьких пацієнтів. Наступним беруться за реконструкцію маніпуляційної кімнати, яку погодилося відремонтувати те ж таки ТОВ «Львівський будівельний холдинг».

До та після: як планують облаштувати маніпуляційну кімнату в ОХМАТДИТі

Нагадаємо, нині маніпуляційна кімната у львівському ОХМАТДИТі зовсім «радянська»: білі і непривабливі стіни, старе обладнання. У цій кімнаті проводять, переважно, внутрішньовенні ін’єкції. Такі процедури неприємні не тільки для дітей, а й для дорослих. Тому, аби зробити ці процедури приємнішими, колектив дитячого відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ, а також працівники кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького, які працюють на базі відділення, згуртувалися навколо ідеї облаштувати маніпуляційну кімнату.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
31 Березня, 2016 12:12
Катя Чудовий проект. Вже сьогодні буде друга зустріч в рамках проекту "12 неймовірних жінок...". Цього разу із Заєю Казанжи. Певна, буде цікаво.
Якщо когось зацікавить - деталі тут [***]://starylev.com.ua/news/zoya-kazanzhy-u-proekti-maryany-savky-12-neymovirnyh-zhinok-pro-cinnosti-yaki-tvoryat-lyudynu
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!