Коли у львівських школах запрацюють шахові гуртки?

2343 0
Шахові уроки у школах Львова розпочнуться уже 15 вересня. Зараз готують людей, які очолять факультативні гуртки.
фото: wwwomen.today, women-journal.com

фото: wwwomen.today, women-journal.com

Нині зголосилось приблизно 40 вчителів та стільки ж львів’ян, які вміють грати в шахи. Сьогодні, 3 вересня, їхню профпридатність перевірять на спеціальному іспиті.

Читайте також: Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають?

«У тих школах, де буде працювати викладач на 0,25 ставки, функціонуватимуть 2 гуртки. Вони працюватимуть 2 години в тиждень. У школах, які мають понад 20 класів, функціонуватимуть 4 гуртки, які також працюватимуть по 2 години в тиждень», – розповіла директор міського департаменту гуманітарної політики Галина Слічна. Окрім того, для кожної школи обіцяють закупити по 7 комплектів шахів та 1 демонстраційну дошку.

Нагадаємо, у липні Львівська міськрада прийняла ухвалу про затвердження Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 років. Чиновники обіцяли ввести гуртки шахів у кожному загальноосвітньому навчальному закладі міста, тобто це – 118 навчальних закладів. Основним завданням програми має бути залучення дітей до занять гри у шахи.

Джерело: канал 24


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!