Коли у львівських школярів завершиться навчальний рік

2441 0
Львівська ОДА рекомендує навчальним закладам у громадах закінчити навчальний рік 30 червня.
Фото умовне

Фото умовне

Департамент освіти і науки Львівської ОДА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний рік 30 червня. У Львові основною вимогою для завершення занять є відпрацьовані 175 навчальних днів. Про це Tvoemisto.tv повідомив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

«Кожна школа вирішує індивідуально. У нас є два завдання: щоб до 1 липня всі завершили навчальний рік і щоб кожна школа виконала план 175 навчальних діб. Навчальні заклади самостійно вирішують згідно з тим, як вдається відпрацювати дні. Але ми рекомендуємо, щоб не було цього «радянського» завершення семестру в один день», – пояснив він.

Читайте також: Учнів 4-10 класів львова запрошують реєструватись на нові онлайн-олімпіади

Як повідомили Tvoemisto.tv у кількох навчальних закладах, то більшість з них завершуватимуть проведення занять у першій половині червня. Для прикладу, у школі №90 міста Львова навчальний рік планують закінчити 2 червня, у ліцеї «Галицькому» – 3 червня. Ліцей №72 навчальний рік закінчуватиме 6 червня. На день пізніше, 7 червня, навчання завершать у Середній загальноосвітній школі №49. 9 червня останні заняття проведуть у ліцеї №52. У школі №33 навчальний рік планують закінчити останніми із опитаних закладів – 13 черня. Цього місяця семестр завершуватимуть лише у ліцеї «Оріяна» – 31 травня .

Нагадаємо, що департамент освіти і науки ЛОДА проаналізував інформацію щодо термінів завершення навчального року у різних громадах Львівської області. Виявилось, що ТГ встановили різні терміни його завершення – 5, 15 чи 25 червня. При цьому до цих дат шкільні адміністрації прив'язали граничні терміни подання заяв про вступ, зокрема,  до 1 і 5 класів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!