Коли у Львові відбудеться загальноміське освячення води

3163 0
Кожен охочий зможе взяти свяченої води додому.
фото: лмр

фото: лмр

У суботу, 6 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові традиційно відбудеться Чин освячення води. Воду освятять військові капелани різних конфесій. Упродовж дня львів’яни зможуть взяти свячену воду до своїх домівок. Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Щорічне загальноміське екуменічне освячення води у день Богоявлення Господнього – це добра традиція для міста Львова. Цього року Чин освячення вже вдруге звершать львівські військові капелани різних конфесій, які постійно є з нашими захисниками і духовно підтримують їх», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Читайте також: Львів'ян закликають не пірнати у водойми на Водохреща

Розпочнеться Чин освячення води о 12:00. Традиційно кожен охочий зможе взяти свяченої води додому. Для цього встановлять резервуар, об’ємом 1500 літрів.

Нагадаємо, цієї суботи, 6 січня, християни відзначатимуть свято Богоявлення Господнього, або як в народі його називають – Водохреща. Для багатьох у цей день вже стало традицією купатися у водоймах. Однак фахівці вкотре наголошують, що купання у холодній воді може бути корисним лише за умови, якщо загартовуватися регулярно.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!