Коли в Україні перестане діяти міліція: нові деталі

5130 0
Міністр МВС Арсен Аваков розповів про перехідний процес реформування української міліції в поліцію. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.
фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

"7 листопада де-юре припинить своє існування міліція - і по всій країні де-юре будуть функціонувати органи поліції. Це де-юре, а де-факто – триватиме перехідний процес від старого до нового. Близько шести місяців", – розповів Аваков. 

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

За словами міністра, співробітники МВС не перейдуть автоматично з міліції в поліцію. "Перехід буде спочатку обумовлений структурними змінами в підрозділах у відповідності зі стратегією реформи. Потім тестування та співбесіду, конкурсні набори – повна переатестація особового складу. Тим, хто готовий чесно служити – переживати нема про що. Досвід наших конкурсів і тестів останніх місяців показує – такі люди і фахівці відмінно справляються з тестуванням та конкурсом – вони потрібні в новій поліції. Але ніякого автоматичного переходу, під загальну хвилю 150 тис. поліцейських! Перевірка на відповідність кожного – ось надзавдання на перехідний період, про який я сказав", – зазначає голова МВС.

Нагадаємо, львівська поліція вирішила взятися і за пішоходів, які порушують правила дорожнього руху. Відтак на них тепер чекають штрафи за перетин дороги у невстановленому місці. Правопорушникам доведеться сплатити штраф, який становить 51 грн.

Джерело: facebook-сторінка Арсена Авакова, Еспресо.TV

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!