Коли в поїздах Інтерсіті нарешті з’явиться Wi-Fi?

3049 0
У поїздах «Інтерсіті» обіцяють знову запустити Wi-Fi. Ця послуга не надається пасажирам «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» вже більше року.
фото: intercity.kiev.ua

фото: intercity.kiev.ua

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на своїй facebook-сторінці: «Закінчився тендер з надання послуги wi-fi на швидкісних поїздах. На трьох потягах Hyundai (HRSC-2-003, HRSC-2-008 і HRSC-2-009) вже встановлено обладнання для Wi-Fi і почалося тестування. До 31 серпня 2015 всі швидкісні поїзди будуть обладнані, і послуга включиться повноцінно.  Буду радий отримати зворотню реакцію щодо якості послуги.”, – написав міністр.

Відзначимо, український оператор «Інтертелеком» став переможцем відкритого конкурсу з відбору постачальника послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет у швидкісних поїздах і до кінця серпня 2015 запустить Wi-Fi у складах «Інтерсіті» і «Інтерсіті +».

Читайте також: «Укрзалізниця» розповіла, як дешевше їздити потягами ІнтерСіті

«Укрзалізниця» з лютого 2014 припинила надання послуг доступу до мережі Інтернет за бездротовою технологією Wi-Fi в швидкісних поїздах «Інтерсіті» і «Інтерсіті +». Відсутність Інтернету в швидкісних поїздах було однією з головних причин скарг з боку пасажирів на сайті відомства. При цьому «Укрзалізниця» довгий час не пояснювала причину повного припинення доступу до мережі.

Наприкінці минулого року залізничний монополіст заявив, що УЗ прийняла рішення тимчасово припинити надання Wi-Fi в поїздах через неякісну роботу провайдера даної послуги, який не зміг забезпечити надання доступу до Інтернету на необхідному рівні (з достатньою пропускною здатністю, стійким і стабільним зв’язком ).

У середині травня поточного року УЗ оголосила конкурс із залучення операторів зв’язку для поновлення в поїздах «Інтерсіті +» послуги доступу до мережі Інтернет за технологією Wi-Fi, яка не надається пасажирам вже більше року.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!