Коли в «Резерв+» з'явиться електронний військово-обліковий документ

1460 0
Згенерувати його можна буде з 18 червня.
Умовне фото

Умовне фото

У застосунку «Резерв+» невдовзі з’явиться електронний військово-обліковий документ. Згенерувати його можна буде з 18 червня. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, передає LIGA.net.

Електронний військово-обліковий документ існуватиме у вигляді QR-коду, відсканувавши який можна буде отримати інформацію про військовозобовʼязаного, призовника або резервіста з реєстру «Оберіг».

Читайте також: В Україні запрацював застосунок для військовозобов'язаних. Для чого він потрібен 

У Міноборони наголошують, що такий QR-код матиме таку саму юридичну силу, як і паперовий військово-обліковий документ. Перевіряти його зможуть працівники територіальних центрів комплектування та поліціянти.

Раніше в Міноборони також анонсували нову функцію в «Резерв+», яка дасть змогу отримувати електронне направлення на військово-лікарську комісію. Такий функціонал є в планах на найближчі оновлення застосунку.

Нагадаємо, з 18 травня чинності набув оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані. Зокрема, це можна зробити онлайн через застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market

За перші два дні в застосунку «Резерв+» оновили свої військово-облікові дані 260 тисяч чоловіків призовного віку. Станом на 20 травня авторизувалися вже близько 460 тисяч разів.

Також оновити дані можна офлайн у ТЦК або Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Зокрема, якщо це робити через ТЦК, то, окрім витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!