Коли відбудеться радіодиктант національної єдності та хто його читатиме

959 0
Радіодиктант відбудеться у День української писемності та мови.
Фото: Апостроф

Фото: Апостроф

Щорічний всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у День української писемності та мови – 27 жовтня. Цього року свято відзначають за новою датою. Читати текст буде актор Олексій Гнатковський, який зіграв у фільмі «Довбуш». Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Радіодиктант 27 жовтня об 11:00 звучатиме в ефірі «Українського радіо», радіо «Культура» та телеканалу «Суспільне Культура». Для всіх, хто не встигне на пряму трансляцію, записи будуть доступні на ютуб-каналі «Українського радіо» та на Facebook-сторінках Громадського мовника.

Читайте також: Вчителька із Львівщини посіла друге місце на радіодиктанті єдності 

Автором тексту для диктанта стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії – Катерина Калитко. Читати його буде актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» – Олексій Гнатковський.

Нагадаємо, переможцями радіодиктанту національної єдності-2022 стали двоє українських школярів, учні 7-го і 10-го класу – харків’янка, яка перебуває в Німеччині, та жителька тимчасово окупованої території Луганської області.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!