Коли Винники з’єднають з Лікарнею швидкої допомоги єдиним автобусним маршрутом

3103 0
Ще 23 березня 2015 року виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у мережу громадського транспорту м. Львова, за якою маршрут автобусу 5А мав курсувати з м. Винники до Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука у Львові. Та жодного рейсу за новим маршрутом так і не було виконано.
Фото: gazeta.lviv.ua, postup.brama.com, lvivpost.net, pohlyad.com, varianty.net, skyscrapercity.com

Фото: gazeta.lviv.ua, postup.brama.com, lvivpost.net, pohlyad.com, varianty.net, skyscrapercity.com

Ще перед тим в січні 2015 року маршрут 5А продовжили до просп. Чорновола, 103 (перехрестя Варшавська – Під Голоско). Вже згодом було прийняте рішення про його продовження до вул. Миколайчука, щоб з’єднати єдиним маршрутом Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи з Міською клінічною лікарнею швидкої допомоги. Загалом він мав виглядати наступним чином: м. Винники (вул. Галицька, 109) / м. Винники (вул. Івасюка) – м. Винники (вул. Галицька) – вул. Личаківська – пл. Митна – вул. Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла – пл. Різні – просп. В. Чорновола – вул. Замарстинівська – вул. гетьмана Мазепи – вул. Миколайчука – вул. гетьмана Мазепи – вул. Замарстинівська – просп. В. Чорновола – просп. Свободи – пл. А. Міцкевича – пл. Галицька – пл. Митна – вул. Личаківська – м. Винники (вул. Галицька) – м. Винники (вул. Івасюка) / м. Винники (вул. Галицька, 109).

Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, після цього виникли проблеми з перевізником, який відмовився від виконання такого маршруту. Тож маршрут 5А залишились обслуговувати лише автобуси АТП №1. При такій кількості, за словами Віктора Щира, немає можливості продовження маршруту до вул. Миколайчука. Адже в такому випадку інтервал руху автобусів складатиме більше аніж 30 хв.

Як пообіцяв очільник управління транспорту, вже завтра, 5 листопада, на маршрут вийде додатковий автобус від АТП №1, а з понеділка – ще два. Тоді ж автобуси мали б їздити з м. Винники до лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо, що наступного року у Львові проводитимуть конкурс, який визначатиме перевізників, які обслуговуватимуть міські маршрути громадського транспорту. Маршрут 5А в ньому має бути від м. Винники до Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука у Львові.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!