Колишньому бізнес-партнеру Козловського дозволили будувати торговий центр біля ринку «Новий»

36037 0
Одноповерховий ТЦ збудують біля ринку. Висота будівлі не має перевищувати 9,5 м.
Фото: ТзОВ «Інсула Інвест»

Фото: ТзОВ «Інсула Інвест»

ТзОВ «Інсула Інвест» побудує торговий центр на вул. Садовій, 2а замість недобуду. Відповідні містобудівні умови та обмежень ухвалив виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 10 липня.

Поряд із проєктованим торговим центром мають створити комунальний ринок замість хаотичного, який нині є на сусідній ділянці.

«Проєкт передбачає облаштування території перед самим центром, наведення благоустрою. Це будівництво відповідає детальному плану території, зокрема, із забезпечення паркомісць», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, головний вхід буде зі сторони Садової. Управління архітектури має підготувати листа, в якому забудовник має підписатися, що будівництво повністю відповідатиме проєкту без будь-яких додаткових перепланувань поверховості та вигляду фасаду.

Будувати ТЦ хоче  ТзОВ «Інсула-Інвест», яке зареєстроване на вулиці Сахарова, 52. Керівником компанії є Сергій Ковальов. Власником компанії є Олександр Берба, який до 2019 року володів низкою фірм, пов’язаних з компанією Avalon. Співвласником останньої називав себе львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський, однак у пресслужбі Avalon зазначили: «Інформуємо, що Григорій Козловський ніколи не був і не є ні керівником, ні бенефіціаром чи власником компанії Avalon Inc і проєктів компанії».

Та ж компанія збиралася знести будинок Терлецького на Сахарова, 52 та замість нього збудувати офісний центр. Інша фірма, що належить Олександру Бербі, будуватиме готель та офіси на перехресті Стрийська – Наукова. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!