Колишню членкиню партії «ОПЗЖ» у Львові судитимуть за держзраду

3136 0
З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Колишню очільницю Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко судитимуть за фактом державної зради. З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».

Джерело: Львівська обласна прокуратура

За вказівками спецслужб країни-агресора, вона організовувала та брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні. Крім того, жінка організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію. З 2018 року обвинувачена брала участь у програмах на російських та проросійських медіа, виступаючи у ролі «політичного експерта» та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

Читайте також: Експосадовця сільради на Львівщині підозрюють у розкраданні 69 мільйонів гривень

«У своїх інтерв’ю жінка розказувала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну, зокрема щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також розташованих на території держави баз НАТО. Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в серпні СБУ викрила агентку російських спецслужб, яка вела антиукраїнську діяльність, просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування. 

Зазначимо, що під час обшуків у фігурантки та інших причетних осіб вилучили документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами, афілійованими з колишнім проросійським нардепом Віктором Медведчуком. Наразі зрадниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!