На Львівщині перевірили Covid-лікарні. Майже у всіх виявили низку недоліків

2566 0
Основні проблеми стосуються відсутності експлуатаційно-технічної документації.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Комісія Львівської ОДА провела перевірку систем електропостачання і резервних автономних джерел живлення у 23 медичних закладах Львівщини (10 у Львову та 13 в області), де перебувають хворі на коронавірус.

Зокрема, у частині медзакладів не було експлуатаційно-технічної документації щодо автономних електростанцій, а в деяких лікарнях не зазначили діючих автономних електростанцій, які є у них. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора депаратменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Мар’ян Мороз.

Читайте також: В лікарні в Жовкві через відсутність електроенергії померли двоє пацієнтів

За його словами, також у деяких лікарнях виявили, що електроприймачі заживлені за схемою, яка є ненадійною.

«Якщо реанімація заживлена і до цього нема ніяких зауважень, то ліфт, у випадку відключення світла, працювати не буде. Це питання транспортування хворих, і такі недоліки повинні усунені», – каже він.

Начальник відділу упраління нагляду промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області Віктор Курило зазначив, що у всіх Covid-лікарнях перевірили киснезабезпечення. Зокрема, у деяких установах не завершили роботи стосовно розробки проєктно-кошторисної документації, коли вводили в експлуатацію ці  системи.

Читайте також: Госпіталь у Винниках відновив роботу. Вночі там були проблеми із киснем

«Через збільшення потужностей кисневої мережі лікарні працевлаштовують нових фахівців, які мусять пройти навчання. У деяких закладах такі спеціалісти навчання не пройшли. Окрім того, виявили відсутність написів, попереджень, пожежних щитів тощо. Ми розробили методичні рекомендації щодо безпеки експлуатації кисневих балонів, трубопроводів і кисневих станцій», – каже Віктор Курило.

Не виявили порушень у львівській лікарні ОХМАТДИТ, а ось у лікарні швидкої медичної допомоги, 8-й, 5-й лікарні та пологовому будинку на вул. Мечнікова були незначні зауваження щодо наявності документації.

«Заклади купили нове обладнання, але ще до кінця доопрацювали документацію», – заначив Віктор Курило.

Кожен керівник медичного закладу отримав звіт разом із рекомендаціями для виправлення. Після опрацювання даних визначать також терміни і обсяг коштів для того, аби усунути всі недоліки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!