На правах реклами

iPhone 14 – яскрава новинка від компанії Apple

2421 0
7 вересня Apple офіційно представили нову лінійку смартфонів iPhone 14.
Фото: Apple

Фото: Apple

Нарешті відбулася презентація техніки Apple 2022 року, на якій компанія представила нову лінійку Айфон 14. Телефони оновили, зробили продуктивнішими і дали цілу низку невеликих, але корисних та вагомих змін, зокрема тих, на які так чекали користувачі. Фахівці інтернет-магазину Stylus підготували статтю, з якої ви зможете дізнатися про всі вагомі нововведення.

Новий старий дизайн Apple iPhone 14

Уже не вперше Епл зберігає дизайн телефону практично без змін. Загалом це цілком правильне рішення. Залишаючи зовнішній вигляд смартфона, що вже сподобався користувачам, компанія відразу задовольняє запит більшості користувачів і може направити фінанси і сили в іншому напрямку. Проте деякі зміни з'явились і цього разу. Для початку представимо весь модельний ряд:

  • iPhone 14;
    iPhone 14 Plus;
    iPhone 14 Pro;
    iPhone 14 Pro Max.

 

Перша версія і Про отримали розмір дисплея 6,1 дюйма. А ось Plus і Pro Max виросли до 6,7 дюйма. Як показала практика, користувачі люблять великі смартфони, якщо використовують їх не тільки для дзвінків. А з такими габаритами дивитися відео та грати в ігри вкрай зручно.

Далі – «чубчик» на екрані. Він з кожною новою моделлю ставав меншим і нарешті зник у «прошок». Замість нього тепер акуратні вирізи під фронтальну камеру та Face ID датчик. Але вони від того, що відбувається на екрані, зовсім не відволікають.

Apple зосередилися на апгрейді лише повнорозмірних смартфонів. Моделі Mini продовження не отримали. Отже, мініатюрні версії iPhone не з'явилися в цій лінійці і, напевно, не з'являться і надалі.

Екрани iPhone 14: ще яскравіші та кольоровіші

Великі екрани з використанням OLED-технології – це чудова комбінація. Колірне охоплення величезне, передача всіх відтінків дійсно дуже реалістична і «жива». Кому було мало деталізації та чіткості – в iPhone 14 має щільність пікселів 460 пікселів на дюйм. Власне, на чіткість та контрастність картинки позитивно вплинула і технологія Retina.

Зображення, яке показується на екрані, має чудовий вигляд. Але на комфорт використання телефонів впливає ще й частота оновлення екрана. У цьому випадку вона становить 120 Гц. Та й максимальна яскравість екрана становить 1600 ніт. Чим би ви не займалися – такий екран все зробить краще та приємніше.

Що нового у технічній частині Apple iPhone 14?

Як і завжди, купертинівці потроху вводять все нові й нові поліпшення, які значно впливають на продуктивність техніки. Поступовість апгрейдів важлива ще й тому, що дозволяє вирівняти вартість телефонів без різких стрибків.

Минулого року топові моделі айфонів отримали чіп, розроблений Apple – А15. На ньому тепер працюють iPhone 14 та iPhone 14 Plus. Користувачі високо оцінили цей процесор, оскільки він одразу виділився енергоефективністю та потужністю. Водночас Pro та Pro Max обзавелися новим чіпом A16. Його показники ще вищі, і він підійде для ще більших навантажень. Таку машину майже неможливо навантажити до стану підвисань.

Апгрейд отримала й оперативну пам'ять. Apple підняла її на 2 Гб у кожної моделі. А значить, у базової моделі і Плюс тепер є по 6 Гб оперативної пам'яті, і у «прошок» по 8 Гб. На швидкості роботи це явно позначиться позитивно. Щодо накопичувальної пам'яті, вона залишилася без змін. Користувачам доступні такі варіанти:

  • 128 Гб;
    256 Гб;
    512 Гб;
    1 Тб.

Як показала практика, у середньостатистичних користувачів рідко виникає потреба ще більше. Тому рішення залишити такі конфігурації також можна назвати логічним і правильним.

Покращена автономна робота iPhone 14

Уже в попередній лінійці були помітні величезні кроки щодо автономності Айфона. Його заряду вистачало набагато більше часу, ніж раніше. Але новий iPhone 14 став потужнішим і вимагає більшої ємності акумулятора. Тому Епл і забезпечила його покращеною батареєю. Лінійка отримала такі характеристики акумулятора:

  • iPhone 14 – 3279 мАг;
    iPhone 14 Plus – 3200 мАг;
    iPhone 14 Pro та Pro Max – 4325 мАг.

Заряду вистачатиме на тривалий час, навіть якщо ви активно користуєтесь телефоном протягом дня. Та й швидку підзарядку ніхто не скасовував – у цій лінійці вона, звичайно, також є.

Нові камери Айфонів

Оптика в техніці Apple також отримує оновлення у кожній лінійці. І iPhone 14 не став винятком. Як і у випадку з попередньою серією телефонів, базова модель та Plus отримали два об'єктиви в основному блоці, а Pro та Pro Max – три. Основна камера «апнулася» і отримала 48 Мп замість 12 (тільки у «прошок»).

Також є можливість знімати відео з роздільною здатністю 4К. У блоці з трьома камерами також розмістилися ультраширококутні та телеоб'єктиви, кожна по 12 Мп.

Селфі-камера теж отримала низку технічних оновлень. І тепер вона знаходиться не в «чубчику», що одразу впадає у вічі. Такий варіант виглядає набагато акуратніше. Фронталка отримала f/1.9 та роздільну здатність 12 Мп.

Блок камер на задній панелі виступає досить сильно, що турбувало користувачів ще на момент рендерних зображень iPhone 14. По факту – об'єктиви захищені ударостійким склом, зручному використанню телефону цей виступ не заважає. В іншому все вирішується звичайним чохлом.

Що ще нового в Айфона 14?

Технічна складова – не єдине, що змінилося в iPhone 14. Операційна система теж зазнала змін. У лінійці використовується iOS 16 з купою корисних функцій та покращених можливостей. ОС від Епл завжди відрізнялися стабільністю роботи та «самостійністю». Тож і цього разу нема причини сумніватися у високій якості операційної системи.

Із загальних покращень варто відзначити підвищений захист від вологи та пилу. Він і раніше був гідним, але захисту багато не буває. Також обіцяли, що нагрівання корпусу з часом, як це траплялося раніше, більше не буде.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!