На правах реклами

Комплекс на Княгині Ольги матиме бізнес-центр та житлові секції. Хто став бенефіціаром

1227 0
Єдиним бенефіціаром за угодою стане Володимир Хома, який серед іншого є засновником та бенефіціаром управлінської компанії «Вікінг», співзасновником ТзОВ «Вікінг Парк» та бізнес-центру «Український капітал».
візуалізація із засідання виконкому

візуалізація із засідання виконкому

Новий бенефіціар компанії «Євротек Девелопмент», яка вестиме будівництво на місці «Арсену», говорить, що проєкт передбачає змішану функціональність, включаючи житло, бізнес-центр на понад 600 робочих місць, громадські приміщення та простори, і не заважатиме транспортній розв’язці на перехресті вул. Науковій – Княгині Ольги.

Читайте також: У Львові погодили масштабне будівництво на вулиці Княгині Ольги. Візуалізація

Минулої п’ятниці у Львові затвердили містобудівні умови та обмеження на нове будівництво на вулиці Княгині Ольги, 120, де раніше функціонував ТЦ «Арсен». Погодження отримало ТзОВ «Євротек Девелопмент». Компанія отримала нового власника. Єдиним бенефіціаром за угодою стане Володимир Хома, який серед іншого є засновником та бенефіціаром управлінської компанії «Вікінг», співзасновником ТзОВ «Вікінг Парк»  та бізнес-центру «Український капітал». Підтвердив цю інформацію і сам Володимир Хома.

«Ми вийшли на фінальний етап структуризації угоди про придбання компанії. В її результаті я буду єдиним кінцевим бенефіціаром компанії», – розповів Володимир Хома.

За даними реєстру речових прав, власником приміщення ТЦ «Арсен» є Михайло Весельський.

«Завершились юридичні процеси і зміни щодо власника ділянки та ТЦ "Арсен" невдовзі будуть відображені в офіційних документах. Але суть в тому, що ми досягли згоди щадо продажу цього активу Володимиру Хомі і вирішили заявити про це публічно», – говорить Михайло Весельський.

За словами Володимира Хоми, вони вирішили бути відкритими, аби зняти низку питань, які могли б бути неправильно потрактовані, зважаючи на резонанс, який виник довкола видачі МУО на це будівництво.

«Стосовно проекту будівництва, ми перевіряли всі документи, які його стосуються. Принципово важливим було, щоб компанія мала чисту репутацію та бездоганну юридичну історію. Всі ці моменти були витримані. Ми вже мали досвід реалізації одного девелоперського проекту у Львові спільно з компанією ТзОВ “Реновація”. Проект на вулиці Княгині Ольги,120 наша компанія буде реалізовувати самостійно», – говорить Володимир Хома.

Проєкт, за його словами, передбачає поєднаний простір комерції, житла, бізнес-центру, громадських приміщень, кафе-медіатеки, підземного паркінгу і просторів, а інфраструктура є важливою складовою для розвитку проєкту.

«Ми зацікавлені не в зменшенні міського простору, а в його розширенні і якісному оновленні, бо це запорука розвитку. Жодним чином проєкт не заходить на територію, де передбачене продовження шляхопроводу, який, сподіваюся, буде добудований. Замість конкуренції двох супермаркетів район отримає сучасний бізнес-центр на 13 тисяч квадратних метрів. Принципова позиція проекту – суміщення функцій комплексу», – говорить Володимир Хома.

Проєкт комплексу розробляла компанія AVR і, як повідомляв на засіданні виконкому головний архітектор міста Антон Коломєйцев, не зачіпає території транспортної розв’язки та враховує нові стандарти, нещодавно розроблені та рекомендовані містом для нових будівництв.

Читайте також: «Не дати їм будувати, щоб до них підходили всякі жулікі». У Львові виник скандал через будову на Княгині Ольги

Як повідомлялося раніше, земельна ділянка, на якій планують вести нове будівництво, перебуває у приватній власності ТзОВ «Євротек Девелопмент». У вересні 2021 року депутати змінили зонування на Г-2, яке дозволяє будівництво громадських будівель із житловими поверхами, а у грудні 2021 року виконком ЛМР видав містобудівні умови і обмеження для цієї ділянки. 

Візуалізації з представлення проекту на виконкомі ЛМР

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!