Кому можуть заборонити в’їзд в ЄС після безвізу

5827 0
Шенгенським кодексом про кордони встановлені правила в'їзду та обмеження для певного кола осіб.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Про це повідомляють громадські органазіції Change communication та Європа без бар’єрів з посиланням на правила в'їзду до ЄС згідно з Шенгенським кодексом про кордони.
 
Заборонити в’їзд на територію ЄС можуть таким особам: 
 
  • яких визнали винними у скоєнні злочину на території ЄС і засудили до тюремного ув'язнення на термін від одного року;
  • щодо яких є підстави вважати, що вони вчинили тяжкий кримінальний злочин або мають намір вчинити його на території ЄС;
  • які були вислані з ЄС;
  • яким було відмовлено у в'їзді або заборонено проживати в державах-членах ЄС за недотримання національних правил в'їзду або проживання та ін. 
 
Інформація про відмову у в’їзді цим особам може вноситися у Шенгенську інформаційну систему. До неї потрапляють не всі випадки відмови у в’їзді та вислання з ЄС.
 
Нагадаємо, 17 травня остаточно підписана угода про безвізовий режим. Орієнтовно з 11 червня без віз можна подорожувати до 22 країн Шенгенської зони, а також до Болгарії, Хорватії, Румунії, Кіпру та чотирьох країн, які не входять до ЄС, але підтримують Шенгенську угоду: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія. 
 
 
За матеріалами проекту Association4U


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!