Кому в Україні підвищили пенсії

3181 0
Кабінет міністрів України підвищив пенсії інвалідам третьої групи загального захворювання, а також допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Відповідні зміни уряд вніс до постанови № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян» від 26 березня 2008 року, повідомляє прес-служба Кабміну.                  

«Відтепер вказані громадяни (їх в Україні 620,4 тис.) отримуватимуть пенсійні виплати в розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, як і передбачено нормами Конституції України», – йдеться в повідомленні.

З 1 вересня 2015 прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 1074 грн. Однак до внесення змін до постанови Кабміну №265, виплати для інвалідів третьої групи, інвалідів з дитинства третьої групи та дітей-інвалідів (на яких батьки не отримують надбавку на догляд) не могли перевищувати 949 грн.

Читайте також: Наступного року в Україні планують двічі збільшити пенсії

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада підтримала урядовий законопроект № 3060 про внесення змін до держбюджету на 2015 рік щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Закон передбачає перенесення індексації прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року.

Джерело: news.finance.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!