Київ

Комунальники призупинили облаштування паркінгу навпроти стіни пам'яті у Протасовому Яру

853 0
Створення паркінгу обурило громадськість

Облаштування парковки біля Протасового Яру було погоджене ще до того, як підпірна стіна схилу стала стіною пам’яті. Наразі роботи припинені. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

«Парковку там затвердили рішенням КМР від 31.08.21 #2185/2226 ще до вторгнення. Ця парковка є в 5 додатку Київтранспарксервісу», - зазначила вона.

Водночас Семенова заявила, що після того, як це місце стало стіною пам’яті, до будь-яких змін там треба ставитися з турботою про почуття громади.

«Одна справа, якщо це буде паралельна погодинна парковка в один ряд, як частина громадського простору. Інша – якщо це суцільна нічна парковка замість зеленої зони», - вважає депутатка.

Вона пропонує внести зміни до рішення КМР і виключити цю територію зі списку парковок, якщо наполягатиме громада. Водночас, за її словами, наразі ШЕУ погодилось призупинити роботи з облаштування паркінгу.

«Однозначно вздовж стіни треба робити сквер», - додала Семенова.

Нагадаємо, раніше депутати Київради схвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Таке рішенння було прийняте вже після загибелі на фронті активіста, який боровся за збереження Протасового Яру, Романа Ратушного.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!