Конфлікт на львівському «Торпедо»: частину ринку перенесуть

4178 0
Частину львівського ринку «Торпедо» вирішили перенести на нове місце, аби уникнути подальших конфліктів та сутичок.
фото: vorobus.com

фото: vorobus.com

Сьогодні вночі на ринку «Торпедо» відбулися сутички. Вдень на місце події виїжджали представники від міста. Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, спочатку це було два ринки, які були об’єднані в один, потім вони знову розділялися на два, тому місто планує завершити розпочату роботу з цього питання, адже є прийняте рішення про організацію нового ринку, так як постійні конфлікти і суперечки не матимуть жодного позитивного результату для обох сторін.

Читайте також: У Львові переносять ринок «Санта-Барбара»

«Приблизно три місяці тому робоча група з представників обох ринків «Торпедо»  прийняла рішення про виділення людям земельної ділянки для перенесення частини ринку. Відповідно, до 25 серпня повинні бути виготовлені земельні документи і це питання повинно розглядатись на одній із перших сесій міської ради у вересні. Ми рухалися за цим планом, при розмовах відчувалась певна напруженість між двома сторонами, але було прийнято оптимальне рішення, щоб уникнути подальших конфліктів – ці ринки розподілити на дві частини і зробити автономними», – розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

За словами керівника управління природних ресурсів ЛМР Сергія Коровайника, є досить старий конфлікт між підприємцями, які торгують на ринку «Торпедо», тому декілька місяців тому міська рада втрутилась у цей конфлікт і була утворена відповідна комісія, яка шукала шляхи врегулювання ситуації. Як вихід із ситуації, комісія визначила певну територію, яка знаходиться за павільйонами.

Читайте також: Де у Львові шукати раритети: два «блошині» ринки у центрі

«Розроблять певну містобудівну документацію, після чого цю територію визначать як територію, на якій можна встановити місця для торгівлі і паркування. Зараз розробляють проектну документацію, після чого її винесуть на розгляд міської ради і буде прийняте відповідне рішення сесії. Сподіваюся, таким чином конфлікт врегулюють», – зазначав Сергій Коровайник і додав, що документацію на територію розробляють підприємці, які зацікавлені у питанні перенесення ринку, а територія, на якій облаштують ринок, належить місту. Вона займає приблизно 3 га. Також, за словами управлінця, сам договір оренди землі укладатися не буде, а буде визначено як договір про конструктивні елементи благоустрою.

Як додала Гелена Пайонкевич, загалом люди налаштовані на подальшу співпрацю щодо перенесення ринку.

«Мені складно сказати, що може бути у голові в людей, які вночі викидають під лінію електропередач павільйони, є вони з документами, чи ні, але у будь-якому випадку, там є людське майно і тут, як правило, торгують люди, для яких торгівля є єдиним джерелом доходу», – зазначила чиновниця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!