Україна

Консульські послуги для призовників призупинили. Відповіді на найпоширеніші питання

1157 0
З 23 квітня чоловіки віком 18-60 років не можуть подати заявки на консульські послуги.
фото умовне

фото умовне

МЗС повідомило про тимчасове припинення з 23 квітня цього року прийому нових заяв на вчинення консульських дій від чоловіків 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Рішення є тимчасовим кроком, обумовленим необхідністю вирішення питань щодо військового обліку та розв'язання технічних питань, які виникли у ході здійснення норм та положень закону про мобілізацію. Про це повідомили у МЗС і дали відповіді на найпоширеніші питання. 

Чи отримає послугу людина, яка подала заявку до 23 квітня

Усі заяви про надання консульських послуг, подані до 23 квітня, консульські установи розглянуть та опрацьють в повному обсязі.

Чому обмеження ввели до набрання чинності закону про мобілізацію

Тимчасово не будуть приймати лише нові заяви від громадян, оскільки строк розгляду таких заяв може перевищити час, який залишився до набуття ним чинності. У міністерстві кажуть, що таким чином уберігають громадян від ситуацій, коли замовлена послуга не зможе бути зрештою надана.

Чи може людина подати заявку на консульські послуги не для себе, а дитини

Запроваджені обмеження не застосовуються у разі, коли фактичним отримувачем послуги є не сам заявник, а його неповнолітня дитина чи підопічна особа (оформлення паспорту для виїзду за кордон дитині/підопічній особі, реєстрація набуття дитиною  громадянства України за народженням, реєстрація народження дитини тощо).

Коли знімуть обмеження

Після набуття закону про мобілізацію чинності 18 травня 2024 року процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону. Тобто чоловікам потрібно буде оновити свої дані в ТЦК впродовж 60 днів після 18 травня і тоді вони зможуть отримувати консульські послуги. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав законопроєкт про мобілізацію. Що він передбачає – читайте за посиланням

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!