Київ

Костюми з фільму «Памфір» представлять в Музеї декоративного мистецтва у Пирогові

826 0
Це ініціатива МКІП.
Фото: кадр із фільму Памфір

Фото: кадр із фільму Памфір

Костюми зі стрічки «Памфір» скоро представлять у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Міністр розповів, що нещодавно подивився стрічку, та подякував команді проєкту «за деталі, підібрані характери акторів, сценографію, «картинку» та сенси».

«Спойлер — костюми цього фільму скоро будуть представлені в музеї декоративного мистецтва в Пирогово. Сам фільм уже зібрав схвальні відгуки й у Венеції, і в Торонто, і від понад 70 тисяч українців, які проголосували за нього квитками в кіно», — додав Ткаченко.

«Памфір» — український художній фільм 2022 року режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука із Олександром Яцентюком у головній ролі. Фільм вийшов в український прокат 23 березня 2023 року. Драму зняли у копродукції Україна, Франція, Польща, Чілі та Люксембург. Проект був серед переможців конкурсного відбору Держкіно. Також у виробництві взяв участь Український культурний фонд.

Знімали на Буковині у 2020 року з дотриманням усіх обмежень, спричинених пандемією. Леонід (Олександр Яцентюк) повертається із заробітків в рідне буковинське село на зимові свята. Дружина вмовляє більше нікуди не їздити, та й син Назар (Станіслав Потяк) не хоче відпускати батька. Хлопець обирає ризикований спосіб завадити від’їзду – намагається спалити документи. 

 

ТЕГИ: Пирогів

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!