У ЛОДА назвали лікарні, які найбільш завантажені хворими із Covid-19

1806 0
Лікарні області заповнені на 58,5%
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Лікарняна мережа області, яка призначена для лікування хворих із Covid-19, станом на 30 жовтня, завантажена на 58,5%, про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Найбільш завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня, у ній 181 пацієнт, Центр легеневого здоров’я – 171, Лікарня швидкої допомоги – 246, 8-а міська клінічна лікарня – 115 пацієнтів», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.  

У районах, найбільше пацієнтів у Стрийській міській лікарні, там лікують 125 пацієнтів, та у Стебницькій міській лікарні, там 115 пацієнтів.

Читайте також: «Важких» хворих на Сovid-19 побільшало через безконтрольний прийом антибіотиків, – лікар

Орест Чемерис також зазначає, що епідситуація в області погіршується, зростає кількість пацієнтів зі складним перебігом захворювання, вони є кисневозалежні, а точок доступу до кисню у лікарнях недостатньо. 

«Всі пацієнти, які поступають з важкими пневмоніями та пневмоніями середньої тяжкості є кисневозалежними. Станом на кінець жовтня у порівнянні з початком пандемії кількість точок кисню зросла на 948 одиниць. Але ця цифра все одно не є достатньою», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Львівська область минулого тижня, згідно з Постановою Кабміну, отримала субвенцію на кисень. 50,9 млн грн вже спрямовані на території, в медзаклади. Це дозволить забезпечити ліжковий фонд точками доступу до кисню на рівні 80%.

Читайте також: Посадовці запевняють, що львівським пацієнтам вистачає кисневих концентраторів

Додамо, волонтерка, керівниця благодійного фонду «Крила надії», Наталія Ліпська повідомила, що у Львові потрібен фонд швидкого реагування, який забезпечуватиме кисневими концентраторами людей удома, допоки ті чекають на госпіталізацію. Фонд розпочав збір коштів. 

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус підтвердили у 8 312 українців, це найвищий показник за час пандемії в Україні. У Львові та на Львівщині підтвердили 29 314 випадків інфікування коронавірусом, з них 847 – летальні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!