Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

1328 0
В Україні офіційно зареєстровано понад 4 млн 800 тис. переселенців.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

У Львівській області наразі знаходиться близько півмільйона внутрішніх переселенців. Тобто ВПО є кожен шостий мешканець регіону. Про це повідомила віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук у Facebook.

«Багато ВПО проживають не тільки в громадах, а й у численних шелтерах. Крім того, через область іде великий транзит українців до Європи та назад, додому – в Україну. Словом, навантаження на область велике», – зазначила Верещук.

Читайте також: На Львівщині із робочим візитом перебуває віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук. Відео

За інформацією Мінреінтеграції, в Україні офіційно зареєстровано 4 867 106 ВПО. А за міжнародними оцінками кількість внутрішніх переселенців перевищує 7 мільйонів громадян. Ще понад 4 мільйони осіб зареєструвалися для отримання тимчасового захисту у Європі.

Нагадаємо, 4 лютого віцепрем'єр-міністерка України, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідала Львівську область із робочим візитом. Робоча поїздка розпочалася з перевірки місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Пізніше команда також відвідала людей похилого віку й осіб з інвалідністю, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, і дітей-сиріт, евакуйованих зі спеціальних закладів Києва та Запоріжжя.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!