Козицький знову без розгляду облради затвердив обласний бюджет

1700 0
Попри рішення депутатів винести проєкт бюджету на розгляд ради, голова ОВА затвердив його одноосібно.
Максим Козицький / Фото: Твоє Місто

Максим Козицький / Фото: Твоє Місто

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав бюджет області на 2024 рік. Про це Козицький повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Підписав бюджет Львівської області на 2024 рік. Основний акцент – підтримка воїнів, ветеранів та їхніх сімей. Упродовж останніх трьох тижнів керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації працювали з депутатськими комісіями Львівської обласної ради. Завдання – донести депутатському корпусу наше бачення щодо пріоритетів обласного бюджету на наступний рік, почути думку депутатів та, щонайважливіше, сформувати єдине бачення на прийдешній рік», - написав голова ОВА.

Додамо, вже вдруге від початку повномасштабного вторгнення очільник Львівської ОВА підписує бюджет області одноосібно. Натомість документ не виносять на розгляд сесії облради, хоча таку процедуру передбачає рішення депутатів ЛОР.

Читайте також: Верховна Рада України ухвалила Держбюджет на наступний рік

Раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що бюджет Львівської області на 2024 рік зменшився на 40% і становить 6,168 млрд гривень. У 2023 році було передбачено – 10 млрд гривень.

На обласні програми, що передбачені на наступний рік, розрахували 1,6 млрд гривень. З них – на захищені видатки виділять 776 млн гривень, а на незахищені – 846 млн грнНайбільше фінансування з усіх незахищених видатків отримала програма «Безпечна Львівщина» – 400 млн грн.

28 листопада під час брифінгу Максим Козицький сказав, що наступного року на Львівщині планують відмовитись від некритичних витрат, зокрема йдеться про премії у різних галузях, купівлі квітів та сувенірів.

Нагадаємо, що Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету. Детальніше про це ви можете прочитати тут.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!