Козицький відреагував на зникнення партії гумдопомоги у Львові на понад 33 млн грн

12896 0
До зникнення гуманітарки може бути причетна Львівська обласна військова адміністрація та благодійні фонди, з якими вона працює.
Максим Козицький

Максим Козицький

У Львові зникла партія гуманітарної допомоги від американців, вартістю 33,6 млн грн. Як йдеться у розслідуванні NGL.media, до зникнення гуманітарки може бути причетна Львівська обласна військова адміністрація та благодійні фонди, з якими вона працює. Голова Львівської ОВА Максим Козицький опублікував пост у соцмережах, де написав, що ця інформація може свідчити про ймовірну крадіжку гуманітарної допомоги.

Однак, досі залишається відкритим питання, чи потрапляли аптечки на територію України.

«Цього тижня львівське видання опублікувало матеріал, у якому стверджує, що у Львові зникла партія гуманітарної допомоги зі США. Зокрема тактичні аптечки IFAK. Ця інформація може свідчити про ймовірну крадіжку гуманітарної допомоги. Однак, досі залишається відкритим питання, чи потрапляли аптечки на територію України і, якщо так, то що з ними сталося? Десять тисяч аптечок не могли просто розчинитися безслідно», – написав він.

У зв’язку з цим голова ОВА вчора, 26 липня, звернувся до керівництва Львівської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції у Львівській області, щоб правоохоронці перевірили інформацію. Якщо факти, які виклали журналісти, підтвердяться, то винні мають бути притягнуті до відповідальності.

«Усі повинні усвідомлювати наслідки своїх дій. Особливо у воєнний час».

Читайте також: У Львові зникла партія гуманітарної допомоги на 33,6 млн грн

Нагадаємо, після вторгнення росіян у лютому 2022 року українська діаспора в США активно включилась в допомогу українцям. Однією з найбільших організацій, спрямованих на допомогу, став Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК). За словами Нестора Зарічного, голови ЗУАДК, за півтора року війни вони відправили уже понад 30 морських контейнерів з гуманітарною допомогою. Розподілом цієї допомоги в Україні займаються місцеві благодійні фонди, з якими співпрацює ЗУАДК – зокрема, у Львові це «Центр волонтерства та захисту».

Співпраця виглядала наступним чином: представники ЗУАДК купували і пакували необхідну допомогу у США, оплачували доставку до Львова, а тут вантаж зустрічали представники «Центру волонтерства та захисту». Далі допомогу сортували, роздавали і звітували про її передачу, а представники американського фонду періодично проводили перевірки на місцях.

Детальніше про це читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!