На правах реклами

Потужний та бюджетний. Чим особливі геймерські смартфони

810 0
Це тандем ергономічного дизайну і широкого набору функцій.

Бренд Infinix представив модель смартфона Zero 5G 2023 Turbo з вартістю 220 доларів для перших покупців. Гаджет отримав батарею ємністю 5000 мАг, 8 ГБ ОЗП, 6,79-дюймовий IPS-дисплей і чипсет Dimensity 1080. Це круті характеристики для бюджетної вартості.

Девайс підійде для нескладних мобільних ігор. Розглянемо, що особливого в смартфонах https://comfy.ua/smartfon/ для професійного геймінгу.

Продуктивність: апаратна начинка

Сучасні топові ігри вимагають центральних і графічних процесорів з великою потужністю. Геймерські смартфони обладнуються такою начинкою:

  • кількість ядер ЦП – від 4;
  • оперативна пам’ять – понад 4 ГБ;
  • тактова частота ядер – не менше 1,4 ГГц.

У потужні ігрові телефони встановлюють графічні процесори виробників Mali, Adreno, PowerVR. Вони оперативно обробляють картинку, геймплей проходить без лагів і підвисань. Такі девайси функціонують на основі батарей ємністю від 4000 мАг. Це дає змогу грати в автономному режимі кілька годин.

Екран: ключові особливості

Насолодитися геймінгом неможливо на дисплеї низької якості. Особливості екранів ігрових смартів:

  • Матриця. Від неї залежить якість виведеного зображення. Для геймінгу підійдуть моделі з матрицями IPS, AMOLED. Вони виводять яскраву і контрастну картинку.
  • Співвідношення сторін. Найпопулярніше значення – 16 до 9. Гра займає всю площу екрана, чорні смуги з боків відсутні.
  • Діагональ. Геймери вибирають великі телефони, оскільки на них зручніше проходити рівні. На компактних моделях об’єкти гри дуже маленькі, дрібниці складно розгледіти.

Для шутерів, екшенів і гонок важливу роль відіграє частота оновлення. Вона впливає на плавність зміни кадрів. У смартфонах gaming edition показник частоти оновлення від 120 Гц.

Дизайн: максимум зручності

Геймерська мобільна електроніка повинна комфортно сидіти в руках, а матеріали – відводити тепло, що виділяється процесором. Корпуси таких пристроїв виготовляють із:

  • Пластика. Використовується в бюджетних і моделях середнього цінового сегмента. Матеріал з низькою собівартістю і високою зносостійкістю;
  • Металу. Застосовується в преміальних гаджетах. Метал швидко охолоджується, тому процесор не перегрівається при високому навантаженні.

Деякі бренди комбінують матеріали, наприклад, компанія Apple виготовляє корпуси з металу і скла.

Особливості операційної системи та бездротові технології

Вона відіграє роль у розподілі навантаження між ядрами чипсета. iOS – це найпродуктивніша та найенергоефективніша ОС. Завдяки штучному інтелекту навантаження розподіляється рівномірно, витрата батареї зменшується, але потужність не втрачається.

Багато мобільних геймерів вибирають смарти на Android. ОС відмінно працює в режимі багатозадачності, довгий час не підвисає. Крім операційки, в геймерські телефони встановлюють топові модулі таких комунікацій:

  • Використовується для підключення бездротової периферії – навушників, колонок;
  • Wi-Fi. Необхідний для геймінгу в режимі онлайн. Через Wi-Fi сигнал інтернету сильніший, ніж через мобільну мережу.

Геймерські смартфони – це тандем ергономічного дизайну і широкого набору функцій. Вони розроблені з урахуванням тривалості сесій і особливостей геймінгу. Такі телефони виводять якісну графіку і показують високі значення продуктивності. У каталозі Comfy.ua можна порівняти моделі світових брендів і вибрати ідеальну для ігрового дозвілля.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!