КСУ визнав карантин в Україні частково неконституційним

2463 0
Встановлення урядом карантинних обмежень суперечить закону України
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Конституційний суд України визнав неконституційними зміни до державного бюджету, які Верховна Рада ухвалила шляхом введення в Україні карантину через пандемію коронавірусної хвороби Covid-19. Про це повідомила пресслужба суду. 

Так, встановлення урядом карантинних обмежень суперечить закону України, бо таке рішення мала ухвалювати Верховна Рада виключно.

Як уточнюють на сайті Громадського, 29 травня пленум Верховного Суду звернувся до Конституційного з поданням, у якому оскаржив окремі положення постанови уряду №392 від 20 травня «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

ВС просив перевірити, чи не були порушені: право на свободу пересування, право залишати територію України, право на мирні зібрання, право на підприємницьку діяльність і право на доступ до медичної допомоги.

Нагадаємо, що карантин в Україні продовжили до 31 жовтня та заборонили на 30 днів в'їзд іноземцям. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!