Vintage Festival та 50 історій скансену. Куди піти на вихідні у Львові

1457 0
Зібрали для вас головні події, які відбудуться цими вихідними.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Coffee, Books & Vintage Festival 2021

Coffee, Books & Vintage Festival #1 – фестиваль про добру каву, про книги, та емоції, котрі вони нам дарують, про вінтажні цікавинки, атмосферу та затишок.

На фестивалі буде: 5 національних кавових чемпіонатів від Specialty Coffee Association, видавці та книжкові видавництва, розваги для дітей і літературні івенти, найкращі кав'ярні та кондитерські, ринок вінтажних меблів, прикрас і не тільки.

Фестиваль відбуватиметься 8-10 жовтня 2021 року у !FESTrepublic, що на вул. Старознесенській, 24-26.

IT Arena 2021

У Львові проходить масштабна техконференція IT Arena 2021, на якій впродовж трьох днів, 7-9 жовтня, виступлять 88 спікерів, ІТ-експертів та лідерів індустрії зі всього світу.

Цього року програма IT Arena традиційно поділяється на тематичні блоки: бізнес, продукт та технології, які представлені спікерами з таких провідних світових компаній, як AstraZeneca, Microsoft, Uklon, Headspace, LinkedIn, Remote, H&M.

Хедлайнером IT Arena 2021 стане Мей Маск – авторка світового бестселера, знана дієтологиня, яка виступає по всьому світу з доповідями на теми здоров’я, харчування, ведення бізнесу та старіння. Протягом своєї кар’єри Маск концентрується на тому, як допомогти жінкам залишатися впевненими, цілеспрямованими та сильними. На цьогорічній IT Arena вона виступить у форматі онлайн-fireside-чату сьогодні, 8 жовтня, та зосередиться на розширенні можливостей жінок і їхньому впливі на розвиток технологічної галузі.

Коли: 7-9 жовтня

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Міжнародний мультижанровий фестиваль-конкурс для молодої аудиторії «СТРУС»

У Львові стартував Міжнародний мультижанровий фестиваль-конкурс для молодої аудиторії «СТРУС». Він триває п’ять днів і представить різні зразки сценічного мистецтва (драматичні вистави, театр ляльок, мюзикл, цирк, перформанс, пантоміма, тіньовий театр, бейбі-театр тощо).

Фестиваль у Львові проходитиме на двох різних локаціях: сцена Першого театру та сцена театру «І люди і ляльки». Програма передбачає дві частини програми: конкурсна (змагатимуться професійні театри) та позаконкурсна (можливість участі як професійних так і аматорських театрів).

Виставка-розповідь «50 історій Львівського скансену»

Виставка-розповідь про становлення скансену, присвячена 50-літтю Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького триває з 5 жовтня до 30 листопада, у Пороховій вежі, за адресою вул. Підвальна, 4, м. Львів.

Весь 2021 рік Львівський скансен присвятив відзначенню свого 50-ліття. Головною подією урочистої річниці стане відкриття виставки-розповіді про становлення музею просто неба.

«50 історій Львівського скансену» – назва умовна, адже насправді музейних історій у десятки і навіть у тисячі разів більше. Виставка розкаже глядачам найцікавіші та найважливіші моменти в історії Музею, яка сягає значно глибших часів, аніж офіційне заснування інституції. Тут можна буде побачити численні збережені фото і музейні документи, раритетні архівні відео та фрагменти художніх фільмів, що у різні часи були відзняті на території Львівського скансену.

Дитячий майстер-клас з малювання картин

Якщо ви хочете не тільки отримувати задоволення від процесу малювання, але і вивчити його основи, арт-студія «Простір мрій» пропонує уроки малювання для дітей. Тут розкажуть багато цікавого та розкриють кілька секретів художників. З собою приносити нічого не треба, а частування включено у вартість (200 грн.)
С собою нічого приносити не треба. Заняття триватиме 1,5 год. 

Коли: 9 жовтня, 11.00 

Де: Городоцька, 106


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!