Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує

4834 0
Ці вихідні, 2 та 3 січня 2016 року, у Львові продовжаться загальноміські новорічні святкування. Відтак у місті пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: вистави театрів та виставки творів мистецтва, зимові розваги в Парку культури та екскурсія на ретро-потязі. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
Фото: afishalviv.net, zik.ua, facebook.com, lviv-online.com, ua.igotoworld.com, credo-ua.org

Фото: afishalviv.net, zik.ua, facebook.com, lviv-online.com, ua.igotoworld.com, credo-ua.org

Після святкування Нового року в Парку культури, веселощі там не припиняються. Вже 2-3 січня 2016 року на гостей Зимового парку чекають:

  • Ексклюзивні дзеркальні ялинки, біля яких можна буде зробити оригінальні фото
  • Фотосектор в стилі «Хаскі»
  • Розваги від ведучого
  • Конкурси з приємними подарунками
  • Різдвяний ярмарок
  • Хороша святкова музика

Також відвідувачі Зимового парку зможуть досхочу пограти у сніжки та покататися на власних санчатах.

Зимовий парк працюватиме у вихідні з 14:00 до 16:00 години. Вхід безкоштовний.

Читайте також: Як львів’яни зустріли Новий рік у Парку культури. Фото

Львівська залізниця вирішила продовжити курсування екскурсійного ретро-потяга до 14 січня. А також додати ще два вагони. Придбати квитки можна у день відправлення ретро-поїзда у касі в приміському залі головного вокзалу станції Львів. Каса буде спеціально ознакована. Вартість проїзду за маршрутом Львів-Брюховичі-Львів становить 10 гривень. Діти до 14 років і надалі подорожують безкоштовно.

Читайте також: Гідрометцентр застерігає: 1-4 січня на дорогах ожеледиця

У Львові у внутрішньому дворику Ратуші театр «Воскресіння» знову представлятиме свою театралізовану різдвяну інсталяцію «Коли Ангели спускаються на землю». 2 сiчня: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00 год, пл. Ринок, 1 (дворик Ратуші). Вартість: дорослий - 50 грн., дитячий - 30 грн.

Новорічний та різдвяний час відзначився і чималою кількість виставок, присвячених цій тематиці. Так 29 грудня, у Львівському палаці мистецтв розпочала свою роботу виставка «Різдвяна Львівщина». На виставці представлено 25 Різдвяних шопок з різних районів та міст Львівщини, які популяризують традиційні, цікаві чи маловідомі звичаї Львівської області.

З 11 грудня триває виставка «Коли святі усміхаються…», де в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20) представлені народні ікони другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Буковини, Гуцульщини та Покуття з музейних та приватних збірок.

А у Львівській галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) вирішили зробити експозицію з дитячих малюнків «Ой хто, хто Миколая любить», яка триватиме до 15 січня.

Читайте також: Вистави про найголовніше: куди піти з дитиною на канікулах у Львові?

Львівські галереї та кав’ярні теж вирішили показати сучасні роботи на вічну тему свята. Тематичний різдвяно-новорічний настрій від творів 20 авторів створюється виставкою «Коляда іде» в арт-салоні «Сливка» (вул. Театральна, 24). Вкотре напередодні новорічно-різдвяних свят мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) збирає у своїх стінах друзів-художників, кожен з яких працює у власній техніці, манері, тематиці, втім усе різноманіття їхніх робіт об’єднує містично-казковий настрій у передчутті магії свят… Цьогоріч учасниками «Різдвяної виставки у Гері Боумена» стали понад три десятки митців.

Читайте також: Львів’ян запрошують на Різдво у Гаю

На цьогорічній дев’ятій за рахунком Традиційній Різдвяній виставці від Галереї сучасного мистецтва «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7) взяли участь кілька десятків українських художників. Дарія Альошкіна у Паб-ресторан L'UFT(вул.Коперника, 17) представила свою виставку велетенських витинанок «Мережива Різдва». Яна Андрухова запрошує на експозицію скляних картин у Львові «Перший сніг» у галерею «Щось цікаве» (пл. Ринок, 13).

А також традиційно у Львові всі ці дні діє Різдвяний ярмарок на просп. Свободи та на пл. Ринок.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!