Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4309 0
Цього вікенду, 14-15 січня, у місті святкують Старий новий рік, тож для гостей і мешканців підготували чимало атракцій. Усі охочі можуть защедрувати на Різдвяній коляді, відвідати театр чи кіно, надихнутися святковою атмосферою на виставках чи зайнятися активним відпочинком. Тож пропонуємо перелік заходів, що відбудуться у Львові цими днями.
Фото: eDreams.com

Фото: eDreams.com

Поїздка на ретро-потязі

Сьогодні востаннє з Головного вокзалу відправлятиметься стилізований ретро-потяг. Львів’яни та гості міста мають шанс проїхатись на ексклюзивному історичному транспорті, що вирушатиме із Головного вокзалу Львова о 12:40 і прибуватиме на ст. «Брюховичі» о 13:00. У зворотній бік зі станції «Брюховичі» потяг вирушатиме о 13:45 і прибуватиме на станцію «Львів» о 14:05. Квитки коштують 4,5 грн для дітей та 6 грн для дорослих.  А для тих, хто не матиме змоги покататися на ретро-поїзді особисто, Tvoemisto.tv підготувало атмосферний відеорепортаж з першого рейсу унікального потяга.

Фестивалі

У Домініканському соборі (Музейна, 1) вже увісімнадцяте відбувається Різдвяний фестиваль «Велика коляда». Сьогодні, 14-го січня, о 15:00 тут будуть сольні виступи. Завтра, 15-го січня, о 16:00 тут розпочнеться гала-концерт дитячих та юнацьких колективів. Усі охочі можуть прийти послухати митців, адже вхід – безкоштовний.

На вихідних у місті проводять фестиваль-конкурс «Українська коляда 2017». Артисти різного віку представлятимуть вертепи, театральні сценки, колядки, щедрівки, хореографічні постановки, художнє читання, інструментальна музика та естрадно-хореографічні сценки з усіх куточків України. Переглянути виступи запрошують усіх охочих 14-15-го січня у палаці культури ім. Гната Хоткевича (Кушевича, 1).

У Львові триває кінофестиваль культового американського режисера Мартіна Скорсезе, який має чимало нагород і знаний цікавими сюжетами, гарною картинкою і вражаючими спецефектами. Цих вихідних можна буде переглянути два його фільми: «Авіатор» (14 січня) та «Казино» (15 січня). Відбуваються сеанси в Кінопалаці «Копернік», перегляд коштуватиме 30 грн.

Театр

Справжнє театральне дійство «Вертеп» підготували на свято у театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (Фредра, 6). Для глядачів тут і танцюватимуть, і співатимуть вже відомі актори. Поринути в казку можна буде сьогодні, 14-го січня, о 12:00, 13:00 та 14:00. Вхід коштуватиме 25 грн.

Прем’єру цього тижня представляють у театрі «Воскресіння», який вперше поставив виставу класика української драматургії Олександра Олеся. Вона включає чотири одноактні п’єси: «Танець життя», «По Мюллеру», «Юність» та «Патріот». «О. Олесь малює ескізи життя 30-х років, які актуальні і сьогодні. Це теми сімейних негараздів, кохання молодих людей, кар’єризму. В погоні за щастям люди не бачать один одного», - повідомляють організатори. Першими побачити новинку можна сьогодні, 14-го січня, о 18:00 за адресою пл. ген. Григоренка, 5. Квитки коштують 70 і 100 грн.

Також цих вихідних у театрі Лесі Українки показуватимуть сімейний мюзикл «Зачарована принцеса». Відвідати його усією родиною можна 15-го січня о 12:00 за адресою: Городоцька, 36. Квитки коштуватимуть 30-60 грн.

По-справжньому святковий балет «Лускунчик» показуватимуть сьогодні в Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва двічі: о 15:30 та о 18:00. Насолодитися класикою запрошують на вулицю Гнатюка, 11. Вартість квитків: 40-100 грн.

Не менш знаним і улюбленим серед глядачів є балет «Лебедине озеро», який цієї неділі, 15-го січня, відбудеться в Львівському театрі опери й балету (Проспект Свободи, 28). Розпочнеться вистава о 18:00, а квитки коштуватимуть 50-300 грн.

Музика

Святкуватимуть і у філармонії: тут традиційно звучатимуть українські старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування українських композиторів. Театралізоване дійство «Маланка» проведуть 14-го січня о 18:00. Завітати на виступ хору можна за адресою: Чайковського, 7. Квитки коштують 50-110 грн.

15-го січня відбудеться симфонічно-хорова феєрія «Від щедрого вечора». Митці виконуватимуть святкові симфонічні мініатюри Йоганна Штрауса, Лероя Андерсона, Петра Чайковського, Жоржа Бізе та світову прем’єру «Щедрика» Володимира Зубицького. Послухати класику можна з 18:00 у львівській філармонії (Чайковського, 7). Вартість: 50-90 грн. 

Виставки

У центрі продовжує працювати Будинок крижаних скульптур, у якому відвідувачі можуть побачити улюблених героїв мультфільмів, які з криги вирізали львівські майстри. Є шанс сфотографуватися зі свинкою Пеппою, пандою Кунг-фу, Смурфеткою та іншими персонажами. Будинок знаходиться на північній стороні площі Ринок (поблизу катка) і відчинений щодня з 10:00 до 22:00. Завітати всередину можна за 10 грн.

Також у місті триває виставка «Гуцульське Різдво», завдяки якій можна відчути урочисту атмосферу, яка панує на Гуцульщині зимових свят. Втілили це завдяки створенню інтер’єру гуцульської хати, демонстрації народного вбрання, прикрас та оригінальних обрядових речей, що доповнювали святковий побут гуцулів. Відвідати виставку можна з 10 до 17-ї у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20). Вхід – 8-15 грн.

Ще одну оригінальну виставку нещодавно відкрили в театрі Лесі Українки. Тут безкоштовно представляють театральних ляльок з фондів театру «І люди, і ляльки». Переглянути експозицію можна щодня за адресою вул. Городоцька, 36.

Квест

Взяти участь у зимовому квесті й спробувати свої сили можна завтра, 15-го січня, зібравши команду й змагаючись за призи. Учасників просять зареєструватися (063 808 09 99) та прийти о 14:00 до входу у міськраду. Квест коштуватиме 25 грн з особи.

Цирк

Перейнятися атмосферою зимових свят можна і у Львівському державному цирку: тут останні вихідні показують «Новорічну карусель». У програмі – виступи з дресированими тваринами, шоу-балет, трюки акробатів та повітряних гімнастів тощо. Відвідати захід можна 14-го та 15-го січня. Вхід – 50-200 грн.

Кіно

У Львові продовжують сеанси мультфільму «Співай!», на які завітати можна усією родиною. Стрічка про пісенний конкурс серед тварин від творців «Зоотрополісу» ненав’язливо розповість про мрії і їхнє втілення та не залишить байдужим нікого. Переглянути мульт можна у різних кінотеатрах Львова: «Кінопалаці ім. Довженка» (15:00, 17:00), «Кінопалаці» (15:15, 17:15), «Планеті Кіно» у «Форумі» (12:35, 17:00), «Планеті кіно» у «Кінг Кросі» (10:00, 10:45, 14:30, 16:35). Квитки коштуватимуть від 50 до 95 грн.

Львів’янам також пропонують до перегляду американський мюзикл «Ла Ла Ленд», що нещодавно тріумфував на «Золотому глобусі».  В кращих традиціях музичної мелодрами стрічка оповідає про двох людей, які шукають себе і допомагають один одному повірити в майбутнє. Запальні танці й зворушливі пісні тішитимуть глядачів «Планети Кіно» у «Кінг Кросі» (11:00, 13:00, 17:15, 20:30) та «Форумі» (12:00, 13:00, 15:30, 18:00, 20:30). Ціна квитка: від 60 до 135 грн.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!