Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1816 0
Зібрали для вас головні події, які відбудуться у Львові цього тижня.

Свято сиру і вина 

22-24 жовтня у Львові, на площі перед Палацом Потоцьких, відбудеться Свято Сиру і Вина. Щодня на святі гості зможуть відвідати великий Ярмарок сирів та вина, на котрому будуть представлена продукція як великих виробників та імпортерів, так і регіональні органічні продукти. Ціна квитка: на 1 день фестивалю – 100 грн, на 3 дні фестивалю – 250 грн. 

Відвідати свято зможуть лише ті, хто вакцинований від коронавірусу, має негативний ПЛР-тест чи швидкий тест на антиген.

У програмі:

  •  сиро-винний і фермерський ярмарки
  •  винна школа і вечірні перегляди кіно
  •  велика давильня винограду і сабраж
  •  зона для виробників – Wine Expo
  •  новинка сезону 2021 – устричні батли
  •  традиційний День сирника
  •  вечірня концертна програма

Виставка «Любов жертовна» 

Галерея сучасного сакрального мистецтва ICONART запрошує на виставку Уляни Томкевич «Любов Жертовна».

«Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, і за Мною йде». 

Виставку можна буде відвідати до 31 жовтня 2021 року у Галереї сучасного сакрального мистецтва «ICONART» за адресою: м. Львів, вул. Вірменська 26, з 12 до 18 год. щоденно, крім понеділка.

Lviv TourEXPO 2021

Львів’ян запрошують до участі у Львівському міжнародному форумі індустрії туризму та гостинності та міжнародній виставці «ТурЕКСПО»!

Форум відбуватиметься 15-ий рік поспіль і є центральною подією Західної України у сфері туризму та гостинності. Основним акцентом форуму стане обговорення актуальних проблем розвитку туризму та шляхів їх вирішення на загальнонаціональному рівні за участю провідних фахівців ДАРТ України.

У програмі роботи – панельні дискусії за участю відомих спікерів, презентації нових туристичних продуктів та сучасних інформаційних технологій.

Форум триватиме з 19 до 21 жовтня на «Арені Львів» (вул. Стрийська, 199). 

Вечірні відео-покази з супроводом режисера Сергія Ковалевича

Завтра, 19 жовтня, о 19.00 год всіх охочих кличуть Фільм «Час духу», який відбудеться у театральному центрі «Слово і Голос», що на вул. Городоцькій, 38. 

Фільм «ЧАС ДУХУ. Театральна акція вуду-спільноти і режисерів Сергія Ковалевича і Фабріса Ніко на Гаіті», 2016 р. для акторів, режисерів, та всіх, кого цікавить особистий розвиток і потреба лишатися людиною живою в цьому часі стрімкої зміни декорацій світу, кажуть у театралньому центрі. 

Квитки можна придбати на місці перед початком заходу або онлайн.

Балет «Танго на пуантах та гала-концерт»

Завтра, 19 жовтня, о 20.00 год у Театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться справжнє свято для шанувальників балету та сучасного танцю. Вистава присвячена до 100-го ювілею великого маестро - Астора Пьяццолла, який святкують цього року. 

Вартість вистави стартує від 150 грн, а придбати можна за посиланням

Концерт «Harmful music. Шкідлива музика»

Міжнародний проєкт «Заборонена музика» про роль митця у тоталітарному суспільстві. Він має три концертні програми: «Заборонена музика», «Нелегальна музика», «Шкідлива музика».

У концепції «Шкідливої музики» («Harmful music») представлять музику, яка була визнана недоречною через свою унікальність та походження або особистість її авторів. 

Там, де естетичне нормоутворення сприймається як привід применшити або заперечити цінність твору, ми знаходимо музику, яка дозволяє поміркувати над такими поняттями, як якість та художня цілісність, кажуть організатори. 

Концерт відбудеться 19 жовтня в Будинку органної та камерної музики, що на вул. С. Бандери, 8, о 19.00. 

Концерт «Готична сюїта. Органний концерт»

20 жовтня 2021 року о 19.00 на сцені Львівського органного залу глядачів чекає сольний концерт органістки Національного будинку органної та камерної музики Ірини Калиновської у Львові. Музична програма вечора полонить красою обраних творів.

«Готична сюїта» - одне з кращих органних творів Леона Боельмана, яке вписало ім'я композитора в плеяду найзнаменитіших творців музики для цього інструменту в XIX столітті. Серед величезної кількості своїх композицій - число їх перевищило 150 партитур - автор часто апелював до габаритному інструменту з особливою ніжністю. 

Кінопоказ з лекцією кінокритика «Голос місяця»

21 жовтня, о 19:00, на вул. вул. Під Дубом, 7-А відбудеться спецпоказ останнього фільму Федеріко Фелліні «Голос Місяця» з вступною лекцією кіномена Станіслава Тарасенка, який розповість як про саму стрічку видатного італійського режисера, так і про всю творчість Федеріко Фелліні: її особливості, вплив на мистецтво та мислення інших художників, красу, прийоми тощо. 

Вистава «Лисеня хитрун»

В Театрі естрадних мініатюр «І люди і ляльки» 22 жовтня відбудеться вистава для дітей «Лисеня хитрун» - історія про зайченя та хитре лисеня, де звірята на сцені стрибають, жартують, спілкуються із дітлахами, хитрують і виробляють чудернацькі викрутаси.

Вистава інтерактивна — залучає глядача до активної участі, а її основна думка – якщо обдурювати і хитрувати, то не будеш мати друзів, на чому, власне, і «обпеклося» Лисеня. Будучи задирливим і хитрим, воно само собі нашкодило, але сила добра і дружби така, що зможе подолати будь-які труднощі, адже завжди є місце для розуміння і прощення.

Вистава почнеться о 12.00, на вул. О. Фредра, 6.

Фестиваль «Lubomirski Festival 1.0»

Фестиваль імені Владислава Любомирського – це відкрита музична подія, присвячена відомому культурному меценату, який сприяв успіху Рубінштейна, Шимановського, Карловича, Шелуто, Ружицького та Фітельберга. Сьогодні ми знаємо, наскільки важливою є допомога державного патронату, спонсорства чи приватного патронату, тому завдяки серії відкритих мистецьких заходів ми хочемо представити надзвичайних постатей, що стоять за видатними художниками та їх творами, особливо тими, чиї заслуги обумовлені їх аристократичним походженням були стерті з карт історії в комуністичні часи.

Львівська національна філармонія імені М.Скорика стане місцем проведення чотирьох подій фестивалю упродовж 22-26 жовтня. За участі міжнародного складу музикантів звучатимуть композиції українських та польських митців.

Детальна інформація про фестиваль доступна за посиланням.

Лекція-майстерня Наталії Половинки

Наталія Половинка – українська співачка, актриса театру і кіно, режисер, педагог. Лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка, Заслужена артистка України. Засобами театру та музики творить унікальну художню територію проявлення пісні як категорії життя, духовної категорії. Представник традиційного співу у всіх його жанрах : давні духовні напіви України, традиційна українська пісня, канти, псальми, український класичний романс; виконавиця класичної музики та сучасної академічної музики В. Сільвестрова, А. Загайкевич, В. Полєвої, Б. Фроляк та ін.

Вона проведе курс акторської майстерності у Театральному центрі «Слово і Голос», на вул. Городоцькій, 38 23, 23 жовтня о 19.00. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!