Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv рекомендує

5004 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати 19-25 вересня.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Виставка художниці Христини Приймак «Продовжуй» 


Коли: до 11 жовтня;

Де: PM Gallery, вул. Коперника, 17;

Скільки: вхід вільний;

У PM Gallery, що на вул. Коперника, 17, відкрилась персональна виставка молодої художниці із Львівщини Христини Приймак «Продовжуй». В основі проєкту – особиста історія авторки усвідомлення ролі мистецтва в період війни.  

Вистава «Солодка Даруся»


Коли: 20 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 380-740 грн;

20 вересня у національному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться благодійна вистава на підтримку ЗСУ. «Солодка Даруся» –  культова драма за однойменним романом Марії Матіос у постановці Ростислава Держипільського. 

Вистава «Смак до черешень»


Коли: 20 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 150 грн;

Вистава «Смак до черешень» – любовний роман з життя нормальних сфер. 

«Ця трепетна історія овіяна атмосферою 60-х років XX століття не втратила своєї актуальності і сьогодні, бо оповідає нам про людські стосунки, про людей, які прагнуть знайти кожен для себе і по своєму це вічно жадане і часто невловиме щастя», – йдеться в описі до вистави. 

​​​​​Літературний вечір


Коли: 20 вересня, 19:00;

Де: ДК NAZVA, вул. Яблонської (Заводська), 31 (3-й поверх);

Скільки: будь-яка купюра;

У Домі Культури NAZVA! відбудеться літературний вечір. До виступу запрошують усіх поетів та майстрів короткої прози. Зареєструвати можна тут.

Кларнет і орган


Коли: 20 вересня, 19.00;

Де: Львівський органний зал;

Скільки: 100-200 грн;

У Львівському органному залі відбудеться концерт за участі соліста Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії Владислав Бородій та солістки Органного залу Світлана Позднишева. У програмі: «Танець Анітри» Гріга, оперну фантазію на теми з «Ріголетто» Верді, тат «Аве Марію», тощо.

Вистава «За двома зайцями»

Коли: 21 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 50-300 грн;

У Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться класична комедія за п’єсою Михайла Старицького «За двома зайцями». Режисер-постановник – Орест Огородник.

Гранд-концерт до 150-річчя Соломії Крушельницької


Коли: 23 вересня, 18.00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;

Скільки: 100-400 грн;

На сцені театру, що пам’ятає тріумфальні виступи співачки та названий на її честь, співатимуть співаки сучасності, які представляють українське оперне мистецтво на світових сценах. Прозвучать арії та ансамблі із репертуару Соломії Крушельницької, які вона виконувала у найвідоміших театрах світу – від Львова і Одеси до Варшави, Парижа, Мілана, Неаполю, Каїра тощо.

Перегляд короткометражного фільму «Сумні портрети»


Коли: 23 вересня, о 18:30;

Де: Палац Хоткевича;

Скільки: вхід вільний;

«Сумні портрети» (2021) – це історія про трьох жителів провінційного містечка, які працюють в невеличкому супермаркеті: Паша та Григорій – охоронці, Анжеліка – касирка. Паша живе з Анжелікою, але їх стосунки на межі розпаду. Перегляд безкоштовний за умовою попередньої реєстрації. Зареєструватись можна тут.

Музичні хіти світового кіноекрану


Коли: 24 вересня, 18:00;

Де: Театральний центр «Слово і Голос»;

Скільки: 200 грн;

Улюблене кіно поєдналось в спеціальній музичній програмі, яку виконають Богдан Дворник на скрипці і Андрій Вакула на саксофоні. 

Балет «Білосніжка та семеро гномів»


Коли: 25 вересня, 12.00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;

Скільки: 100-400 грн;

«Старовинна чарівна казка братів Грімм особливо проникливо втілена в хореографії балетмейстера Ігоря Храмова. Знайомий із дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата мачуха-чаклунка виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Потішні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари й підступи не переможуть любові», – йдеться в описі до вистави.

Підготувала Антоніна Костик

___________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!