Лижні перегони та вистава «Захар Беркут». Куди піти у Львові на вихідні

1566 0
Пропонуємо підбірку подій, які можна відвідати на вихідних у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Лижні перегони

У суботу, 11 лютого, о 10:30 у Львові відбудуться лижні перегони. У колаборації з благодійною організацією «Допоможи Герою» організатори хочуть провести веселі спортивні змагання, і зібрати кошти на тепловізор для воїнів на передовій.  Локація змагань – автостоянка музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (вул. Чернеча Гора, 1).

Виставка «Календар»


У Львові в мистецькій галереї «Зелена канапа» триває виставка Дарії Зав’ялової та Олени Зотової «Календар».

«Календар – це ритм часу, надійний хранитель пам’яті про те, що лежало в першооснові кожної з культур, а також хранитель особистої історії кожної людини. Дати народжень, смертей, святкувань і робочих розкладів. А ще – ритмічний вимір життя природи і людини», – йдеться в повідомленні мистецької галереї.

Виставка триватиме до 12 лютого. Вхід вільний.

Вистава «Захар Беркут»

У Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса 11 і 12 лютого о 17:00 відбудеться вистава «Захар Беркут». Вона створена на основі історичної повісті Івана Франка про боротьбу Тухольців проти нашестя монголів ще у ХІІІ столітті, сьогодні інтерпретована театром на сучасних реаліях життя В основі сюжету переплітаються боротьба за волю тоді і сьогодні, самоідентифікація українського народу, любов, сила та єдність. Вхід 300-350 грн.

Вистава «Буна»

У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької 11 лютого о 17:00 відбудеться вистава «Буна». Сюжет п’єси побудований на основі реальної історії родини з Буковини. Драматургиня, описуючи життя персонажів, зобразила українське село: бідність і уявлення про заможність, убогість культури та прагнення до нематеріальних благ цивілізації.  Вартість 200 грн. 

Опера «Мадам Баттерфляй»

11 лютого о 17:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету відбудеться опера «Мадам Баттерфляй» – лірична драма, яка оповідає про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера. Вартість квитків від 100 до 500 грн.

Концерт «Вальси Шопена»

12 лютого о 14:00 у Львівському органному залі відбудеться концерт «Вальси Шопена» у виконанні піаніста, соліста Андрія Макаревича. Вартість 100-200 грн.

Виставка портретів українських композиторів

У Галереї Львівського органного залу, що на вул. Степена Бандери 8 відбувається виставка портретів українських композиторів. Організатори кажуть, що вперше і лише на цій виставці буде представлено найменший у світі портрет Михайла Вербицького, автора музики до Національного гімну України. Відвідати виставку можна до 25 лютого.

Галерея Львівського органного залу працює щодня з 13:00 до 19:00. 

 

Підготувала Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!