Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

3200 0
Презентація книжки, яка рятує життя онкохворих дітей, показ збірки найкращих українських короткометражних фільмів про любов та свято у Шевченківському гаю. Це далеко неповний перелік цікавих подій, які відбудуться у Львові цими вихідними, 13-14 лютого. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із переліком культурних подій та обрати щось до смаку.
фото: www.youtube.com, poglyad.com, prostir.ua, lviv.tv, promin.cv.ua

фото: www.youtube.com, poglyad.com, prostir.ua, lviv.tv, promin.cv.ua

Кіно

Цього тижня  Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду французьку кримінальну драму «Діпан», що стала переможцем 68-го Каннського кінофестивалю. Після закінчення громадянської війни, яка тривала більш як 30 років, колишній бойовик Діпан  змушений тікати зі Шрі-Ланки у Францію. У надії на те, що сімейній людині буде простіше влаштуватися, чоловік бере з собою незнайому жінку та дев’ятирічну дівчинку. Абсолютно чужим людям складно вдавати, що вони родина. Але у важкій обстановці мігрантських кварталів їм доведеться стати ближчими одне до одного, якщо вони хочуть вижити. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Із 11 до 17 лютого кінотеатрах «Кінопалац» (Сеанси (арт-зал): 19:20) та «Копернік» (Сеанси: 17:40) транслюватимуть збірку короткометражних фільмів «Любов. Live», яку презентує Національний центр Олександра Довженка за підтримки Державного агентства України з питань кіно.  До збірки українських романтичних короткометражних фільмів «Любов. Live» увійшли кращі вітчизняні фільми на любовну тематику за останні роки. Вартість квитків: 30 грн.

Музика

У суботу, 13 лютого, у кав’ярні «Штука» о 19:00 відбудеться концерт «Від регтайму до джазу». У програмі фортепіанного концерту: Scott Joplin – Reflection Rag, Magnetic Rag, Fig Leaf, Rag Searchlight Rag, Antoinette та Bink`s Waltz. Вхід вільний.

Також у суботу о 18:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт Вольфганга Емануеля Шмідта «Стихія Музики». Молодий віолончеліст-віртуоз з Німеччини вперше виступить у Львові в якості соліста та диригента у творчому тандемі з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів». До програми концерту увійдуть твори визнаних композиторів Німеччини та Австрії, яскравих представників епохи романтизму та класицизму. Квитки: 40-100 грн.

А у Львівській опері 13 лютого о 17:00 та 20:00 відбудуться концерти симфонічного оркестру Lords of the Sound «Кінохіти: Love Story 2». Святковий концерт буде наповнений вокальними композиціями, танцювальними номерами, а також дотепними театралізованими витівками диригентів. Цього разу на істинних поціновувачів музики чекають не лише саундреки з відомих фільмів, але й шедеври світової музики. В спеціальній частині програми в симфонічному аранжуванні ви зможете почути кращі романтичні хіти Lana Del Rey, Scorpions, Adele, Sting, Aerosmith чарівну Whitney Houston та багато інших. Щодо кінохітів, то вечір Закоханих не можливо уявити без мелодій до фільмів «Титанік», «Амелі», «Щоденник пам’яті», «Ромео і Джульєта» та інших. Квитки: 100 - 470 грн.

У неділю ж, 14 лютого, у будинку органної та камерної музики о 17: 00 відбудеться концерт «Музика Франції». У програмі твори Ц.Франка, К.Сен-Санса, Ж.Масне у виконанні Олени Мацелюх (орган) та Ігоря Мацелюх (флейта). Квитки: 40.

Театр

У суботу, 13 лютого, та в не неділю, 14 лютого о 19:00 у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки, покажуть виставу «Перетворення». Пластична драма у постановці Артема Вусика, побудована на психо-фізичній дії акторів. Вербальна складова у виставі відсутня. Натомість актори розмовляють з вами мовою своїх тіл. Пластика – алюзія душевних емоцій, які змінюються протягом усієї вистави. Метаморфози внутрішнього перетворення у тварин членів сімейства Замзи стають на противагу внутрішнього НЕперетворення самого Грегора, який до кінця залишається Людиною в оболонці жука. Звідси виникає глибоке усвідомлення того, що всі довкола щомиті переживають такі ж метаморфози. І можливо, у серці вашого друга чи знайомого пробивають собі шлях на волю волохаті лапки якоїсь комахи. Квитки: 50.

У Львівській опері ж у неділю, 14 лютого, для відвідувачів приготували  оперу «Кармен», яку покажуть о 18:00. Опера в чотирьох діях, написана французьким композитором Жоржем Бізе, лібрето Анрі Мельяка та Людовіка Галеві за однойменною новелою Проспера Меріме. Виконується мовою оригіналу. Диригент – Володимир Гарбарук. Художник-постановник – Тадей Риндзак. Квитки: 50 - 250 грн.

Якщо ж надумаєте іти до театру із малечею, то 13 лютого о 12:00 та 14:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» показуватимуть виставу «Веселі ведмежата». Творці вистави намагаються у звичному знайти незвичне, дофантазувати у виставі те, чого немає в п’єсі, дивувати і тішити свого глядача. Веселе музичне оформлення, чарівні ляльки, цікавий одяг сцени – все підкреслює емоційне сприйняття маленьких глядачів. Квитки: 30 грн.  Також можна завітати до «Таємної аптеки», де у неділю о 12:00 для маленьких львів’ян покажуть лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку». Організатори запевняють, що дійство буде цікавим для всіх, розпочинаючи з 2 до 102 років. Вартість квитка: 35 грн з особи. Забронуювати та придбати квитки можна за телефоном: +38 (067) 370 56 98 (з 9.30 до 20.00) або в приміщенні аптеки: пл.Соборна,1 або на сайті музею.

Активний відпочинок

 14 лютого о  13:00 уМузеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» відбудеться захід «Стрітенська свічка у гаю». У програмі святкувань: екскурсія старовинними церквами музею, майстер-клас з виготовлення та декорування стрітенської свічки в різних стилях, майстер-клас із розпису ікони на склі, освячення стрітенської свічки у каплиці «Керат», молитовна хода із свічками до храму Св. Архистратига Михаїла, давні стрітенські напіви у виконанні хору «Клірос» та  розповідь представника іконописної школи УКУ про Стрітенську ікону. Вартість: 20 грн.

Виставки та презентації

До  21 лютого у мистецькій галереї «Зелена Канапа» триває виставка графіки Олега Денисенка «Рівновага». На виставці представлені офорти з серій – «Пори року», «4 стихії», «Олімпійські музи», «Улюблені художники» та «Музичні ноти». А також естампи у техніці інтальо, 4 малюнки тушшю та пером. Всі твори були виконані впродовж останніх кількох років.

14 лютого – це останній день, коли у Галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» можна ознайомитися із виставкою Уляни Томкевич «ANDANTE». Аndante з італійської – йти помірним, повільним кроком. Такий темп, що відповідає рівномірно повільному кроку, також умовна назва п’єси, яка написана в помірному темпі, але не має спеціальної назви. Саме цей музичний термін є найбільш близьким та відповідним як до процесу створення ікон так і до виставки в цілому.

13 лютого о 16:00 у Кав’ярні «Львівська копальня кави» відбудеться презентація книжки Катерини Бабкіної «Шапочка і кит»: про хворих дітей, про людей з особливими потребами, їхнє місце у суспільстві та те, чим ми можемо їм допомогти. Під час презентації авторка та Мар’яна Савка говоритимуть про складні, але такі важливі теми книги. Також підніматиметься питання соціальної складової видання, адже 5 гривень з кожного проданого примірника книги «Видавництво Старого Лева» перераховує Міжнародному благодійному фонду «Таблеточки», що допомагає дітям, хворим на рак. За допомогою «Шапочки і кита» Катерина Бабкіна планує зібрати протягом 2016 року 1 мільйон гривень для фонду, і закликає читачів допомогти у цій добрій справі. Вхід вільний.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!